Africa de Sud oprește vaccinările cu AstraZeneca cu eficacitate redusă asupra tulpinii sud-africane

Laurentiu Gheorghe | 08.02.2021

După ce testele au arătat o eficacitate redusă a vaccinului AstraZeneca în cazul tulpinii sud-africane SARS-CoV-2, autoritățile au decis să suspende vaccinările.

Pe aceeași temă

Autoritățile din Africa de Sud au anunțat duminică că au decis să oprească imunizările cu AstraZeneca. Potrivit jurnaliștilor de la Reuters, vaccinul nu oferă decât o protecție minimă împotriva cazurilor ușoare și medii de infectare cu tulpina sud-africană a virusului.

Ministrul Sănătății din Africa de Sud a spus că Guvernul așteaptă sfaturi de la specialiști după ce testele făcute la Universitatea Witwatersrand au arătat rezultate dezamăgitoare în ceea ce privește efectele vaccinului AstraZeneca.

Autoritățile din Africa de sud intenționau să folosească doze AstraZeneca pentru imunizarea angajaților din sănătate. Până la urmă, aceștia vor fi vaccinați cu vaccinuri Johnson & Johnson și Pfizer, susțin jurnaliștii de la Reuters.

„Este o măsură temporară până când vom rezolva împreună cu AstraZeneca aceste probleme”, a declarat ministrul Sănătății, Zweli Mkhize

Cele 1,5 milioane doze de vaccin AstraZeneca obținute de Africa de Sud, cu termen de valabilitate aprilie, vor fi păstrate până când specialiștii vor da indicații clare despre modul de utilizare al acestora.

AstraZeneca, care a dezvoltat vaccinul împreună cu Universitatea Oxford, a declarat pentru AFP: „Credem că vaccinul are efect împotriva formelor grave de Covid-19”.

Vaccinul anti-Covid produs de AstraZeneca nu necesită temperaturile foarte scăzute pentru depozitarea acestuia, precum cele ale Pfizer și Moderna.

De asemenea, sunt îngrijorări privind eficacitatea vaccinului pentru persoanele în vârstă mai multe state europene neautorizând imunizarea persoanelor de peste 65 de ani.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22