Agenții FBI au căutat la locuința lui Donald Trump documente secrete despre armele nucleare

L. G. | 12.08.2022

Agenții FBI căutau documente secrete despre arme nucleare, printre alte materiale clasificate, atunci când au percheziționat luni locuința din Mar-A-Lago a lui Donald Trump, scrie The Washington Post,

Pe aceeași temă

Sursele apropiate investigației FBI citate de The Washington Post nu au precizat însă ce fel de documente au căutat sau dacă se refereau la arsenalul american sau ce al unei alte țări.

Articolul a fost publicat la câteva ore după ce procurorul general, Merrick Garland, a declarat că a autorizat personal cererea guvernului pentru un mandat de percheziție și a dezvăluit că Departamentul de justiție a cerut unei instanțe din Florida ca mandatul de percheziție să fie desecretizat, menționând că Trump însuși a făcut publică percheziția.

Moțiunea Departamentului de justiție se referea la „interesul clar și puternic al publicului de a înțelege ce s-a întâmplat în conținutul său”.

Trump a publicat ulterior pe Truth Social o declarație în care a afirmat că nu se va opune, ci mai degrabă „încurajează publicarea imediată a acelor documente” legate de ceea ce el a numit „raidul și spargerea neamericană, nejustificată și inutilă… Eliberați documentele acum!”.

Într-o postare ulterioară, fostul președinte acuză actuala administrație democrată de o răzbunare politică: „Această transformare în armă politică fără precedent a forțelor de ordine este inadecvată și extrem de lipsită de etică. Lumea urmărește cum țara noastră a ajuns atât de jos nu doar în ceea ce privește securitatea granițelor, criminalitate, economie, energie, securitate națională și multe altele, dar și cu privire la procesele noastre electorale sacre!”

0

Anunțul lui Garland a urmat unei reacții furibunde față de această percheziție din partea susținătorilor lui Trump, care au descris-o ca fiind motivată politic.

Suspecta prezență a documentelor privind armele nucleare la Mar-a-Lago ar putea explica de ce procurorul general, Merrick Garland, a luat o măsură cu o asemenea încărcătură politică, ordonând agenților FBI să intre în casa fostului președinte, întrucât recuperarea acestora ar fi considerată o prioritate de securitate națională.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22