Ajutorul american pentru Ucraina a fost deblocat. Primele arme ar putea ajunge rapid front

Redactia | 21.04.2024

Camera Reprezentanților din SUA a votat sâmbătă, după luni de întârziere, ajutorul militar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, într-un moment aproape dramatic pentru Kiev.

Pe aceeași temă

Votul a fost unul covârșitor în favoarea pachetului de ajutor - 311 voturi „pentru” și 112 „împotrivă”.

În timp ce toți cei 210 democrați au votat pentru, 112 republicani au fost împotriva legislației, iar 101 în ​​favoarea acesteia.

Acest lucru ar putea reprezenta probleme pentru președintele republican al Camerei, Mike Johnson, care s-a aliat cu democrații pentru a depăși obstacolele procedurale și pentru a aduce pachetul de ajutor la vot, comentează BBC.

Adoptarea proiectului de lege marchează o schimbare semnificativă a curentului politic pentru Ucraina.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat adoptarea pachetului de ajutor de către Camera Reprezentanţilor. „Acest lucru întăreşte securitatea noastră, a tuturor, în Europa şi America de Nord”, a scris Stoltenberg pe X.

Senatul urmează să își dea votul săptămâna viitoare, fiind de așteptat ca acesta să fie favorabil. Apoi, mai este nevoie de semnătura președintelui Joe Biden, care a anunțat deja, încă de dinainte de vot, că este gata să promulge legea.

Pentagonul are o infuzie masivă de echipament militar pentru Ucraina „gata de transfer”, declarau oficialii americani, care mai așteaptaudoar voturile din Congres și avizul lui Biden.

Departamentul Apărării a început să asambleze pachetul de asistență cu mult înainte de aceste voturi, în încercarea de a accelera procesul, au declarat mai multe surse pentru Washington Post.

Un oficial care a vorbit sub protecția anonimatului a declarat că, odată ce proiectul de lege va fi finalizat, va dura mai puțin de o săptămână pentru ca unele dintre arme să ajungă pe câmpul de luptă, în funcție de locul în care sunt depozitate - SUA sau chiar Europa.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22