Alegeri în Germania: Merkel, favorită după singura dezbatere televizată cu rivalul Schulz

Dora Vulcan | 04.09.2017

Angela Merkel si-a confirmat statutul sau de favorita la propria succesiune, în dezbaterea televizată de duminică, singura din campanie, dupa ce rivalul ei Martin Schulz, care avea nevoie de o victorie pentru a inversa tendinta, a esuat, relateaza AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 

 "Merkel a oferit o performanta plina de incredere, Schulz nu a reusit practic nicio ofensiva", a spus cotidianul de centru-stanga Suddeutsche Zeitung, dupa duelul difuzat pe cele patru posturi principale de televiziune urmarit milioane de alegatori.

 

Merkel a fost vazuta ca fiind spontana, dar si cerebrala si rezervata, potrivit primelor sondaje de opinie realizate de televiziunile publice, iar Schulz si-a ratat obiectivul, desi a fost bine inarmat sa obtina o victorie.

 

Aflata la putere de 12 ani, Merkel a fost considerata mai convingatoare decat rivalul ei, cu 55% la 35%, potrivit ARD, si 32% la 29%, potrivit ZDF.

 

"Candidatul Schulz este un barbat simpatic. Dar simpatia nu este suficienta pentru a deveni cancelar", a subliniat cotidianul citat de AFP.

 

"In aceasta lume devenita nesigura si condusa de lideri plini de testosteron, oamenii nu stiu foarte bine ce vrea Schulz. Dar stiu foarte bine ce poate Merkel", adauga ziarul.

 

Social-democratii germani, membri din 2013 ai coalitiei guvernamentale a cancelarului, nu reusesc sa-si rezolve problema centrala, respectiv acea de a prezenta o oferta politica realmente distincta de cea a lui Merkel.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22