Alegeri primare republicane: Donald Trump a pierdut în Wyoming și Washington

Iulian Popescu | 13.03.2016

Donald Trump a pierdut sambata alegerile primare republicane din Wyoming si Washington, insa are in continuare cele mai multe sanse de a fi desemnat din partea republicanilor la alegerile pentru Casa Albă.

Pe aceeași temă

 

Senatorul de Texas Ted Cruz a castigat cu usurinta (circa 66%) adunarile populare (caucus) republicane desfasurate sambata in statul american Wyoming, Donald Trump (7,2%) clasandu-se pe pozitia a treia dupa senatorul de Florida Marco Rubio (19,5%), scrie Hotnews, care preia AFP.

 

Ted Cruz a obtinut noua dintre cei 12 delegati care erau de cucerit in acest stat din vestul SUA.

 

In capitala federala, Washington DC, favorabila democratilor, in general, la alegerile nationale, Rubio a obtinut 37,3% din voturi, in fata guvernatorului din Ohio John Kasich (35,5%) si a lui Donald Trump (13,8%), mai scrie Hotnews.

 

Aceasta victorie obtinuta de Marco Rubio ii confera 10 din cei 19 delegati aflati in joc la Washington, fata de 9 pentru Kasich, Trumo ramanand cu mainile goale dupa recentele intalniri de campanie marcate de episoade violente.

 

Cu toate acestea, Donald Trump pastreaza un avans confortabil in numar de delegati in cursa la investitura republicana pentru alegerile prezidentiale din noiembrie.

 

Cinci state mari (Florida, Illinois, Missouri, Ohio, Carolina de Nord) voteaza marti pentru primare, o zi considerata a doua "super marti" din cauza mizei sale importante.

 

Vineri, Trump a fost nevoit sa isi anuleze mitingul programat vineri seara la Chicago, dupa ciocniri violente intre un grup de sustinatori ai omului de afaceri si mai multi protestatari.

 

Protestatarii s-au adunat in fata Universitatii Illinois din Chicago, unde urma sa aiba loc un miting electoral al lui Donald Trump, cu cateva ore inaintea evenimentului. Ciocnirile intre suporterii si Trump si contestatarii acestuia au inaintea orei oficiale de incepere a mitingului si au escaladat in momentul in care s-a anuntat ca Donald Trump si-a anulat prezenta la eveniment, in urma unei decizii a echipei de campanie.

 

Manifestantii anti-Trump au venit la miting cu pancarte pe care scria "Trump = Ura", "Trump este bufon" sau "F*** Donald Trump!".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22