Alegeri R. Moldova: Cozi uriașe la secțiile de votare organizate în străinătate, inclusiv în România

Laurentiu Gheorghe | 15.11.2020

Cetățenii din R. Moldova manifestă un interes crescut față de primul tur al alegerilor prezidențiale. Consulatele îi îndrumă pe alegători și spre alte centre de votare pentru a reuși să voteze în timp.

Pe aceeași temă

Peste 3,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova sunt aşteptaţi să participe, duminică, la cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al ţării.

  • La Ambasada din București au votat deja aproximativ 1.200 de persoane, până la ora 14:00 fiind înscriși la Autoritatea Electorală Permanentă în jur de 1.400, iar în acest moment la coadă, pentru a-și exercita dreptul la vot, se află 500 de oameni.

  • Consulatul de la Milano a rugat cetățenii care așteptau la coadă să voteze în Parma, Mestre, Milano, Verona și Bologna să meargă la una din secțiile de votare din apropiere pentru a-și exprima opțiunea electorală. La acele secții, încă de la primele ore, de la deschiderea urnelor se formaseră cozi uriașe.

  • O cerere similară a făcut și Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt care a anunțat că, până la ora 10:00, la secția de votare nr.1/349 din Frankfurt pe Main au votat 1554 de alegători, scrie unimedia.info. Consulatul le-a transmis cetățenilor care așteptau la rând să meargă la secțiile din alte orașe cum ar fi Stuttgart, Kassel, Strasbourg, întrucât există riscul să nu rămână buletine de vot suficiente pentru toți.

  • În număr masiv la vot au ieșit și cetățenii moldoveni din Paris și Praga. Alegătorii stau la coadă de la orele 07:00 ale dimineții.

  • În turul doi al scrutinului prezidențial s-au mobilizat și moldovenii stabiliți în Israel. Începând cu ora 7:00, și-au făcut prezența primii cetățeni pentru a-și exercita dreptul la vot, iar în decurs de jumătate de oră, deja s-au format cozi, potrivit sursei citate.

  • Au fost înregistrate aglomerații și la unele secții de votare din Belgia, Marea Britanie, Irlanda, România, Spania, Grecia, Danemarca, Portugalia, Elveția, Cehia și Regatul Țărilor de Jos.

În cursa pentru cea mai importantă funcţie politică de la Chişinău se află candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, şi actualul preşedinte, Igor Dodon, care s-a înscris în cursa electorală ca independent, având susţinerea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22