Alegerile din Germania. Martin Schulz, către Angela Merkel: Voi fi cancelar

E.b. | 13.08.2017

„Consider că am o șansă bună să conduc viitorul guvern federal. Voi fi cancelar", a declarat Martin Schulz. Partidul lui Schulz se află în urma conservatorilor lui Merkel în sondajele de opinie.

Pe aceeași temă

 
  

Cu șase săptămâni înaintea alegerilor generale din Germania și aflat mult în urmă în sondajele de opinie, candidatul social-democrat la postul de cancelar, Martin Schulz, a declarat că este în continuare încrezător că o va putea învinge pe Angela Merkel, aflată la putere de 12 ani, și că va deveni cancelar, informează duminică DPA, preluată de Agerpres.

 

"Consider că am o șansă bună să conduc viitorul guvern federal. Voi fi cancelar", a declarat Martin Schulz, candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) la postul public ZDF.

 

Partidul lui Schulz se află în urma conservatorilor lui Merkel în sondajele de opinie. Potrivit ultimului sondaj Polibarometer, realizat la solicitarea ZDF, Uniunea Creștin-Democrată (CDU) a lui Merkel este creditată cu 40% din voturi, în timp ce partidul lui Schulz este creditat cu doar 24%.

 

În interviu, Schulz a mai spus că este deschis să conlucreze cu CDU în cadrul unui guvern de coaliție, în fruntea căruia să se afle el, în calitate de cancelar. "Nu am nimic împotriva unei mari coaliții sub conducerea mea. Dacă CDU dorește să intre ca partener secund, atunci ar trebui să ia în considerare acest lucru", a susținut Schulz.

 

Însă temele sale de campanie privind educația, cercetarea, dezvoltarea infrastructurii și dreptatea socială nu au reușit să-i atragă pe alegători, potrivit sondajelor. În schimb, încercările CDU de a o înfățișa pe Merkel ca pe o persoană capabilă să gestioneze foarte bine lucrurile într-o lume agitată — modelată de o Casă Albă imprevizibilă, de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și, acum, de un tot mai intens război al declarațiilor în privința crizei nord-coreene — i-au mobilizat pe alegători.

 

Reuters remarcă faptul că, în interviul pentru ZDF, Schulz nu s-a putut abține să nu-l atace pe președintele american Donald Trump, pe care l-a descris drept "acest individ iresponsabil de la Casa Albă".

 

"Ceea ce mă îngrijorează pe mine este că un președinte american... se coboară la nivelul unui dictator nord-coreean", a declarat Schulz într-un interviu separat pentru postul RTL

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22