Alianta Rusia - Iordania. Aviatia rusa ar putea sprijini opozitia siriana imporiva ISIS

I. P. | 24.10.2015

Forțele aeriene ruse sunt gata să asigure sprijin aerian Armatei siriene libere (ASL), opoziția siriană susținută de Occident, în lupta acesteia împotriva grupurilor teroriste, a anunțat sâmbătă ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, citat de AFP și preluat de Agerpres.

Pe aceeași temă

Declarația a fost făcută la puțin timp după ce Moscova a anunțat o nouă alianţă: o "coordonare" a operaţiunilor militare în spaţiul aerian sirian cu Iordania, un aliat al Statelor Unite şi membru al coaliţiei împotriva organizaţiei jihadiste Statul Islamic (SI).

 

Nu au fost precizate detalii, însă un "mecanism" care să permită punerea ei în aplicare acţionează la Amman, au dat asigurări miniştrii rus şi iordanian.

 

Ministrul iordanian de externe Nasser Judeh și cel rus, Serghei Lavrov se află la Viena, unde vineri a avut loc o reuniune cvadripartită excepţională: Rusia – SUA -Arabia Saudită-Turcia.

 

Ammanul a precizat într-un comunicat că această "cooperare între Iordania şi Rusia este veche" şi că "Iordania este în continuare membră a coaliţiei internaţionale împotriva terorismului" condusă de către Statele Unite.

 

Ammanul a precizat într-un comunicat că această "cooperare între Iordania şi Rusia este veche" şi că "Iordania este în continuare membră a coaliţiei internaţionale împotriva terorismului" condusă de către Statele Unite.

 

Kerry a părăsit Viena vineri seara, către Iordania, o vizită programată înaintea acestui anunţ.

 

Moscova şi Washingtonul vor, în urma acestei reuniuni fără precedent, să extindă la noi actori efortul diplomatic internaţional în vederea unei soluţionări a conflictului, însă au în continuare obiective divergente cu privire la soarta regimului lui Bashar al-Assad.

 

De asemenea, această reuniune cvadripartită de la Viena - o premieră diplomatică - ar putea să fie urmată de o nouă întâlnire, vinerea viitoare, cu mai mulţi participanţi, au anunţat secretarul de Stat american John Kerry şi omologul său rus Serghei Lavrov.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22