Ambasadorul Canadei, îngrijorat de legile Justiției și solidar cu protestatarii

Dora Vulcan | 12.12.2017

Ambasadorul Canadei in Romania, Kevin Hamilton, a declarat, marti, ca tara sa, alaturi de alti parteneri internationali, este ingrijorata de modificarile aduse la Legile Justitiei.

Pe aceeași temă

 

 

 Diplomatul spune că înțelege "pe deplin" nemultumirile oamenilor care ies in stradă. El s-a întâlnit marți, la Primaria Iasi, cu edilul Mihai Chirica. Ambasadorul le-a spus jurnaliștilor că faptul că oamenii ies in strada si protesteaza pasnic arata ca Romania are o democratie puternica.

 

"Canada, ca si multi parteneri internationali, este preocupata si are aceeasi ingrijorare pe care o au multi dintre protestatari in ceea ce priveste reforma in Justitie si pachetul de legi care se dezbate in Parlament.

 

Din 2007 si pana in prezent, Romania a facut progrese remarcabile in lupta impotriva coruptiei si in constituirea independentei in acest sector. Multe parti din pachetul de legi amintit par ca vor inversa acest proces. De aceea, intelegem pe deplin nemultumirile protestatarilor", a spus ambasadorul Hamilton, citat de ziare.com. 

 

Cat priveste modificarile la Codul Fiscal, adoptate recent de Guvern, diplomatul canadian a spus ca investitorilor nu le plac schimbarile bruste.

 

"Referitor la recentele masuri fiscale, pot spune ca principala noastra preocupare este sa asiguram siguranta si predictibilitate pe piata economica.

 

Investitorilor nu le plac schimbarile bruste, coruptia si semnalele care ar putea arata ca buna guvernare este in pericol", a declarat ambasadorul Canadei.

 

La randul sau, primarul Chirica a spus ca este increzator ca investitori din Canada vor veni la Iasi pentru a deschide afaceri in zona.

 

"Cred ca putem intari relatiile economice. Canada este prezenta la Iasi cu companii care numara in total 800 - 1.000 de angajati. Poate nu este mult, dar este important ca este aici.

 

Avem, desigur, o perspectiva in acest sens si sunt convins ca atat Canada, cat si alte state din Uniunea Europeana si America pot contribui la cresterea economica a Iasului", a afirmat primarul Mihai Chirica.

 

Kevin Hamilton a scris un mesaj si in cartea de condoleante aflata in holul central al primariei iesene, pusa la dispozitia tuturor celor care doresc sa aduca un ultim omagiu Regelui Mihai.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22