Ambasadorul Israelului: Copiii palestinieni primesc educatie antisemita pe bani europeni

Tudor Despina | 16.10.2015

Copiii palestinieni primesc o educatie antisemita pe banii Uniunii Europene, sustine ambasadorul Israelului la Bucuresti.

Pe aceeași temă

 

Tensiunile intre Israel si Palestina au crescut in ultima perioada, avand loc ciocniri violente. In timp ce Hamas, gruparea care controleaza Fasia Gaza, a facut apel la intensificarea atacurilor impotriva militarilor si civililor israelieni, premierul Benjamin Netanyahu a dat asigurari ca va face tot posibilul pentru a limita atacurile.

 

Ultimele doua saptamani au inregistrat o intensificare a ciocnirilor intre Israel si palestinieni, soldate cu moartea a sapte israelieni si 32 de palestinieni. A fost semnalul reluarii confruntarilor, in conditiile in care cele doua tabere acceptasera o stare de acalmie dupa interventia militara din Fasia Gaza, in 2014.

 

De la Bucuresti, ambasadorul Israelului sustine ca vor fi introduce noi masuri de securitate, in conditiile date:

 

“Casele teroristilor vor fi demolate si nu vor mai avea posibilitatea sa le reconstruiasca. Li se va revoca si cetatenia. Va fi intarita securitatea in orase. Vor fi mai multe efective ale politiei, ale armatei”, a spus Tamar Samash, citata de Digi 24.

 

Mai mult, oficialul israelian sustine ca palestinienii primesc o educatie agresiva de mici, educatie ce se face pe bani europeni:

 

Copiii sunt invatati ca este normal sa ucida evrei si sunt trimisi in tabere unde sunt instruiti sa foloseasca arme, sa atace soldati si sa ucida evrei. (…) Uniunea Europeana ofera multi bani Autoritatii Palestiniene pentru educatie, iar acesta e genul de educatie pe care o primesc copiii”, mai arata Tamar Samash.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22