Amenințări la televiziunile rusești: Marea Britanie va fi transformată într-un „deșert radioactiv”

Redactia | 02.05.2022

O nouă amenințare cu folosirea armelor nucleare a fost difuzată duminică seara de o televiziune din Rusia, aceasta vorbind despre transformarea Marii Britanii într-un „deșert radioactiv”.

Pe aceeași temă

„O altă opțiune este de a arunca Marea Britanie în adâncimile mării folosind vehiculul subacvatic fără pilot Poseidon al Rusiei”, a afirmat Dmitri Kiseliov, supranumitul „cel mai toxic propagandist al Kremlinului”, duminică seara la postul Rossia 1.

Kiseliov explică că Poseidonul rusesc „se apropie de țintă la o adâncime de un kilometru și o viteză de 200 de kilometri pe oră”.

„Nu există niciun mod de a opri această dronă subacvatică”, subliniază propagandistul rus, adăugând că arma are un focos de 100 de megatone. El continuă prin a explica repercusiunile detonării sale asupra Marii Britanii în cazul în care Kremlinul decide să o folosească:

„Explozia acestei torpile termonucleare în dreptul coastei Marii Britanii va cauza un val tsunami gigantic de până la 500 de metri înălțime. Un astfel de baraj poartă de asemenea pe cont propriu doze extreme de radiații”.

„După ce a trecut peste Insulele Britanice va transforma orice ar fi rămas din ele într-un deșert radioactiv, impropriu pentru o perioadă lungă de timp”, concluzionează Dmitri Kiseliov.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">And another nuclear threat to the UK from Russian state TV&#39;s Dmitry Kiselyov:<br><br>He says his country&#39;s Poseidon nuclear underwater drone could cause a tsunami that would &quot;plunge the British Isles into the depths of the sea&quot; and turn them into a &quot;radioactive desert&quot; (with subs) <a href="https://t.co/usElgqHeIG">pic.twitter.com/usElgqHeIG</a></p>&mdash; Francis Scarr (@francis_scarr) <a href="https://twitter.com/francis_scarr/status/1520846423629213699?ref_src=twsrc%5Etfw">May 1, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Prima opțiune la care propagandistul Kremlinului a făcut referire în timpul emisiunii sale a fost cea de a folosi o rachetă Sarmat pentru a „scufunda pentru totdeauna” Insulele Britanice. „Totul a fost calculat deja”, subliniază Kiseliov.

Dmitri Kiseliov este unul dintre prezentatorii de știri ruși care au început să vânture amenințarea nucleară la TV încă din primele zile de după declanșarea „operațiunii militare speciale” în Ucraina și după ce președintele Vladimir Putin a ordonat punerea în alertă maximă a forțelor de descurajare nucleară rusești pe 27 februarie.

Racheta Sarmat la care Kiseliov a făcut referire duminică seara este o rachetă balistică intercontinentală pe care Moscova a anunțat pe 20 aprilie că a testat-o cu succes, ea putând transporta 10 sau chiar mai multe focoase nucleare.

Trei zile mai târziu, Rusia a anunțat că vrea să desfășoare primele rachete Sarmat în toamna acestui an.

Amenințările lui Kiseliov vin după ce în timpul unei dezbateri televizate ce a avut loc miercurea trecută la o televiziune din Rusia s-au făcut declarații halucinante referitoare la „demilitarizarea NATO” printr-un „război nuclear”.

 Marea Britanie, unul dintre cei mai puternici susținători ai Ucrainei

 Declarațiile lui Kiseliov și alte amenințări formulate de Rusia la adresa Londrei vin în contextul în care Marea Britanie s-a dovedit a fi una dintre statele care au oferit cel mai puternic sprijin militar pentru Ucraina după declanșarea „operațiunii militare speciale” de către președintele Vladimir Putin pe 24 februarie.

 La începutul lunii aprilie premierul Boris Johnson a anunțat că țara sa va trimite Kievului rachete antinavă, vehicule blindate, sute de sisteme antiaeriene și antitan.

 „Ucraina a sfidat sorţii şi a respins forţele ruseşti de la porţile Kievului, realizând cea mai mare faptă de arme din secolul XXI”, a declarat Boris Johnson la momentul respectiv, după o întâlnire la Kiev cu președintele Volodimir Zelenski.

 ​Boris Johnson a anunțat de asemenea pe 23 aprilie că militari ucraineni sunt instruiţi în Marea Britanie în utilizarea vehiculelor blindate pe care Londra le va furniza Kievului pentru a contracara invazia rusă.

 Guvernul conservator al lui Johnson a impus de asemenea sancțiuni financiare împotriva a numeroși oligarhi ruși apropiați de Kremlin, printre care și Roman Abramovici, dar și împotriva oficialilor de la Moscova și economiei Rusiei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22