Anca Boagiu nu a fost votata pentru una din cele 10 poziții de vicepresedinte al PPE

I. P. | 22.10.2015

Liberala Anca Boagiu a pierdut poziția de vicepreședinte al Partidului Popular European, ea fiind unul dintre cei doi candidați din 12 care nu au fost aleși pentru cele 10 poziții votate joi la Congresul PPS de la Madrid, scrie România Liberă.

Pe aceeași temă

Miercuri și joi, Partidul Popular European și-a ales noua structură de conducere, în cadrul unui congres statutar care se desfășoară la Madrid.

 

Candidaturile pentru funcțiile de vicepreședinți:

Tobias BILLSTRÖM (Suedia)

Anca BOAGIU (Romania)

Kinga GÁL, FIDESZ (Ungaria)  

Johannes HAHN (Austria)

Jyrki KATAINEN, (Finlanda)

David McALLISTER (Germania)

Dara MURPHY (Irlanda)

Paulo RANGEL (Portugalia)

Jacek SARYUSZ-WOLSKI (Polonia)

Antonio TAJANI (Italia)

Marianne THYSSEN (Belgia)

Corien WORTMANN-KOOL (Olanda)

 

La Congres, actualul președinte al formațiunii, francezul Joseph Daul, a fost reconfirmat în funcție, fiind singurul candidat.

 

Joseph Daul a fost reales miercuri pentru un mandat de trei ani la conducerea Partidului Popular European (PPE), de către delegații prezenți la Congresul PPE de la Madrid. Daul a obtinut 555 de voturi din cele 578 de voturi valide, 23 fiind împotrivă.

 

"Este o onoare imensă să primesc sprijinul familiei politice PPE pentru următorul meu mandat de președinte. În combaterea tuturor problemelor cu care ne confruntăm, indiferent dacă este vorba de criza migrației, provocările de securitate în vecinătățile noastre estică și sudică sau impulsionarea creșterii economice și crearea de locuri de muncă, voi face tot posibilul pentru a garanta că PPE va continua să conducă Europa prin politici care să reflecte valorile noastre fundamentale precum libertatea solidaritatea, responsabilitatea și subsidiaritatea", a spus Joseph Daul, citat de Agerpres.

 

"Unitatea, continuitatea și responsabilitatea vor rămâne cuvintele-cheie ale președinției mele. Munca noastră nu va fi întotdeauna ușoară, dar sunt mai convins ca oricând că familia noastră politică este cea mai bună alegere pentru populație și pentru viitorul Europei", a mai declarat el în prima zi al celui de-al 23-lea Congres al PPE, care se încheie joi.

 

Daul l-a nominalizat pe Antonio López-Istúriz pentru un nou mandat de secretar general al PPE. Delegații urmează să aleagă joi secretarul general, cei zece vicepreședinți și trezorierul. Pentru cele 10 posturi de vicepreședinți există 12 candidați, printre care și Anca Boagiu (PNL).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22