Anchetă FBI asupra ”coordonării” între Moscova și echipa de campanie a lui Donald Trump

Dora Vulcan | 20.03.2017

Directorul FBI James Comey a confirmat pentru prima oară faptul că anchetează încă din vara trecută o eventuală ”coordonare” între membrii echipei de campanie a lui Trump și puterea rusă dinainte de alegerile prezidențiale, transmite AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Am primit autorizatia ministerului Justitiei sa confirm faptul ca FBI, in cadrul misiunii noastre contraspionaj, ancheteaza tentative ale guvernului ruse de a se amesteca in alegerile prezidentiale din 2016", a declarat James Comey, in cadrul audierii sale în Camera Reprezentantilor, citat de AFP. 

 

 

 

 

 

"Aceasta include investigatii privind natura oricarei legaturi intre indivizi din echipa de campanie Trump si guvernul rus si pentru a determina daca exista o coordonare intre campanie si eforturile rusesti", a spus Corney. 

 

 

 

Existenta acestor investigații a fost adesea anunțată de presa americana, de mai multe luni, dar FBI nu a confirmat și nu a infirmat niciodată existența lor.

 

 

 

Totusi, luni, din cauza "interesului public". James Comey a considerat oportun să confirme existenta anchetei.

 

 

 

"Nu pot spune mai multe despre ceea ce facem si nici despre persoanele al caror comportament il examinam", a adaugat el. 

 

 

 

Audierile au inceput prin enumerarea de catre democratul Adam Schiff a numeroaselor contacte dintre unii membri ai echipei sau anturajului lui Donald Trump cu persoane apropiate Kremlinului, in special ambasadorul rus in SUA.

 

 

 

"Este posibil ca toate aceste evenimente sa fie complet independente, nimic altceva decat pure coincidente? Da, e posibil", a spus Adam Schiff. "Dar e posibil, poate mai mult decat posibil, sa nu fie coincidente", a aratat el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22