Ancheta interna la Casa Alba.Unii consilieri ai lui Trump folosesc conturi private de mail

I.g. | 29.09.2017

Casa Alba a deschis o ancheta interna cu privire la folosirea unor conturi private de e-mail de catre consilieri de rang inalt ai presedintelui Donald Trump.

Pe aceeași temă

 

 

Citand patru oficiali sub rezerva anonimatului, Politico scrie ca ancheta a inceput in cursul saptamanii, dupa ce site-ul a relatat ca ginerele si consilierul presedintelui, Jared Kuschner, si alti responsabili de rang inalt de la Casa Alba au folosit conturi private de e-mail pentru mesaje legate de activitati guvernamentale. O comisie a Camerei Reprezentantilor a solicitat, luni, Casei Albe informatii in legatura cu cele relatate de Politico.
 

 

In campania pentru alegerile prezidentiale din 2016, candidatul republican a atacat-o pe rivala sa democrata, Hillary Clinton, pentru ca aceasta folosise un server privat de e-mail pentru corespondenta oficiala pe cand indeplinea functia de secretar de stat in administratia Barack Obama. Ulterior, s-a stabilit ca unele din mesajele lui Clinton contineau informatii clasificate.
 

 

Ancheta lansata de Casa Alba ar putea dura cateva saptamani sau chiar luni, timp in care oficialii vor cauta toate e-mailurile trimise ori primite in legatura cu activitati guvernamentale, mai scrie Politico. "Biroul consilierului juridic al Casei Albe analizeaza conturile pentru a stabili daca mesajele sunt relevante pentru orice ancheta precum investigatiile actuale ale Congresului si procurorului special Robert Muller", scrie site-ul mentionat.

 

Robert Mueller, fost director al FBI, ancheteaza presupusa ingerinta a Rusiei in alegerile prezidentiale din SUA din 2016 si posibile intelegeri secrete cu apropiati ai lui Trump. Politico a mai relatat anterior ca si alti consilieri de rang inalt ai presedintelui, printre care fostul sef de cabinet Reince Priebus, ex-strategul-sef Steve Bannon si consilierul economic Gary Cohn, au folosit conturi private de e-mail in scopuri oficiale.
 

Potrivit editiei de luni a cotidianului New York Times, conturi private de e-mail au mai fost utilizate de fiica presedintelui, Ivanka Tump, dupa ce a fost numita consilier la Casa Alba, dar si de Stephen Miller, consilier de rang inalt al lui Donald Trump.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22