Angela Merkel: Atacul din Berlin, teribil de respingator, daca a fost comis de un refugiat

Vlad Toma | 20.12.2016

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a comentat atentatul terorist de aseara din Berlin, afirmand ca, daca a fost pus la cale de un refugiat, este un act teribil de respingator.

Pe aceeași temă

 

"12 oameni, care se gandeau la Craciun si aveau planuri de sarbatori nu mai sunt printre noi. E un act groaznic pe care nimeni nu ii poate intelege. Multe persoane ranite lupta inca pentru vietile lor. In aceste momente ne gandim in primul rand la acesti oamen, la cei morti, la cei raniti, la familiile si la prietenii lor. Intreaga tara va impartaseste adanca durere. Ne rugam pentru voi si speram ca veti fi bine," a spus cancelarul german.


"Am mare incredere in oamenii care au muncit inca de aseara pentru a descoperi ce este in spatele acestei teribile fapte. Totul va fi rezolvat, in detaliu, si va fi pedepsit atat de sever pe cat o permit legile noastre. Pentru moment nu stim foarte multe lucruri in mod sigur despre cele intamplate.

 

Tinand cont de informatiile existente trebuie sa asumam insa faptul ca e vorba de un atac terorist. Va fi extrem de greu pentru noi daca se confirma ca persoana care a comis aceasta crima a cerut protectie si azil in Germania. Ar fi un lucru extrem de urat atat fata de nenumaratii cetateni germani care s-au dedicat zi de zi ajutarii refugiatilor cat si fata de persoanele care au nevoie de protectia noastra si care incearca sa se integreze in tara noastra," a mai spus cancelarul german.

 

Merkel a declarat de asemenea ca va vizita astazi locul atentatului, impreuna cu primarului orasului Berlin si cu ministrul de Interne.

 

"Milioane de oameni se intreaba cum este posibil sa omori atatia oameni care sarbatoresc viata in timpul sarbatorilor. Nu ne vom lasa paralizati de frica. Vom gasi taria de a trai in continuare in Germania asa cum vrem sa traim, in libertate, deschidere, impreuna," a mai spus Merkel, in finalul mesajului sau.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22