Angela Merkel cere expulzarea mai rapida a tunisienilor care nu au drept de azil

Vlad Toma | 23.12.2016

Cancelarul german Angela Merkel a declarat astazi ca i-a transmis presedintelui Tunisiei, Beji Caid Essebsi, ca autoritatile germane vor grabi deportarea tunisienilor care nu primesc azil in Germania si vor creste numarul celor expulzati, anunta Reuters.

Pe aceeași temă

 

Declaratia facuta de Merkel vine dupa ce politia italiana l-a impuscat mortal, la Milano, pe Anis Amri, un tunisian aflat in cautare de azil, ale carui amprente au fost gasite in camionul care a intrat zilele trecute in multimea adunata la un targ de Craciun din Berlin, omorand 12 persoane si ranind altele 50.

 

"Am facut mari progrese in acest an in privinta deportarii cetatenilor tunisieni care nu au dreptul de a ramane in Germania," a spus cancelarul german.

 

Un camion a intrat luni seara in multimea de oameni aflata in apropierea unui targ de Craciun din vestul Berlinului, in apropiere de strada comerciala Kurfurstendamm. Tunisianul Anis Amri a devenit principalul suspect in acest caz dupa ce amprentele sale au fost descoperite in cabina camionului cu care a fost comis atentatul.

 

Angela Merkel a declarat, in urma atentatului, ca acest act este teribil de respingator, mai ales daca a fost pus la cale de un refugiat. 


"12 oameni, care se gandeau la Craciun si aveau planuri de sarbatori nu mai sunt printre noi. E un act groaznic pe care nimeni nu ii poate intelege. Multe persoane ranite lupta inca pentru vietile lor. In aceste momente ne gandim in primul rand la acesti oamen, la cei morti, la cei raniti, la familiile si la prietenii lor. Intreaga tara va impartaseste adanca durere. Ne rugam pentru voi si speram ca veti fi bine," a spus cancelarul german. 


"Am mare incredere in oamenii care au muncit inca de aseara pentru a descoperi ce este in spatele acestei teribile fapte. Totul va fi rezolvat, in detaliu, si va fi pedepsit atat de sever pe cat o permit legile noastre. Pentru moment nu stim foarte multe lucruri in mod sigur despre cele intamplate.

 

Tinand cont de informatiile existente trebuie sa asumam insa faptul ca e vorba de un atac terorist. Va fi extrem de greu pentru noi daca se confirma ca persoana care a comis aceasta crima a cerut protectie si azil in Germania. Ar fi un lucru extrem de urat atat fata de nenumaratii cetateni germani care s-au dedicat zi de zi ajutarii refugiatilor cat si fata de persoanele care au nevoie de protectia noastra si care incearca sa se integreze in tara noastra," a mai spus cancelarul german.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22