Angela Merkel cere Kievului sa combata eficient coruptia daca vrea sa atraga investitori

I. P. | 17.10.2015

Cancelarul german Angela Merkela declarat, sâmbătă, că oamenii de afaceri germani sunt gata să investească în Ucraina, dar a precizat că pentru aceasta autoritățile de la Kiev trebuie să combată corupția și să limiteze influența oligarhilor, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Pe aceeași temă

Șefa executivului german a salutat 'drumul curajos' asumat de Ucraina, dar a accentuat că aceasta are multe de făcut pentru a atrage investitorii străini și că trebuie să pună în practică un cadru legislativ corect.

 

'Rolul dominant al oligarhilor trebuie să fie revizuit, oamenilor trebuie să li se ofere transparență, iar corupția trebuie să fie eradicată', a subliniat Angela Merkel.

 

În urmă cu două zile, cancelarul german a afirmat că întrevede 'o rază de speranță' care ar permite 'să se avanseze pe calea unei soluții politice' în conflictul din estul Ucrainei dintre rebelii proruși și forțele guvernamentale.

 

La începutul acestei luni, separatiștii proruși, care și-au amânat alegerile locale pentru anul 2016, au dat asigurări că au început să-și retragă tancurile de pe linia frontului din estul Ucrainei. În cadrul procesului de pace, părțile beligerante au anunțat în mod oficial că au finalizat retragerea armelor grele de calibru mai mare de 100 de milimetri.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22