Angela Merkel și-a salvat mandatul de cancelar prin refacerea „Marii Coaliții”

Redactia | 13.03.2018

După șase luni de negocieri și blocaj politic, partidele tradiționale de centru-dreapta și de centru-stânga au refăcut pactul și au deschis calea formării unui guvern de coaliție condus de cancelarul Angela Merkel, după ce la alegerile generale cota populiștilor a crescut alarmant.

Pe aceeași temă

 

Acordul pentru coaliție a fost semnat de Merkel din partea Uniunii Creștin Democrate (CDU), de Horst Seehofer din partea partidului bavarez Uniunea Social Democrată (CSU) și de liderul Partidului Social Democrat (PSD), Olaf Scholz, formațiune care a suferit o înfrângere dramatică la ultimele alegeri. Cu toate acestea Scholoz va primi postul de vicecancelar și portofoliul de finanțe, transmite DPA.

 

„Marea coaliție” reprezintă aceeași asociere tripartită care s-a aflat la guvernare din 2013. Din cauza celui mai slab rezultat din perioada postbelică la ultimul tur de scrutin, SPD a dorit să treacă în opoziție, ceea ce ar fi putut conduce la declanșarea de alegeri anticipate. Cum mișcările populiste cresc în sondaje, partidele tradiționale au acceptat să se reunească pentru a prelua guvernarea țării.

 

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a declarat: "Mă bucur că se încheie perioada de insecuritate si nesiguranță. Nerăbdarea era în creștere în ultimele săptămâni, în timpul negocierilor și al votului" (in cadrul SPD, pentru aprobarea acordului - n. red.).

 

Parlamentul Germaniei urmeaza sa voteze miercuri un nou mandat de cancelar pentru Angela Merkel, iar noul guvern va depune juramantul in aceeasi zi.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2018 Revista 22