Angela Merkel renunță la înăsprirea restricțiilor pe perioada sărbătorilor Pascale și își cere scuze

Laurentiu Gheorghe | 24.03.2021

Cancelarul Angela Merkel a anunțat că renunță la impunerea unei carantine de cinci zile în timpul Paștelui, anunț care a produs confuzie și mai multe critici.

Pe aceeași temă

Angela Merkel a spus miercuri că anunțul privind impunerea unor restricții mult mai stricte, timp de cinci zile, în perioada Sărbătorilor de Paște (4 aprilie, pentru catolici – n.r.) a fost o greșeală pentru care își cere scuze.

„Ideea unor restricţii severe de Paşte a fost a apărut cu cele mai bune intenţii”, a spus cancelarul german, adăugând însă că planul a fost pripit şi nu ar putea fi pus în aplicare într-un timp atât de scurt. Această greşeală îmi aparţine doar mie”, a declarat Merkel.

Impunerea restricțiilor ar fi trebuit să înceapă săptămâna viitoare, cu o zi înainte de Vinerea Mare, și impunea închiderea magazinelor cu excepția zilei de sâmbătă. Aceasta ar fi condus la un lockdown de cinci zile în timpul unei stări de alertă care oricum a fost extinsă până pe 18 aprilie.

Planul ridica mai multe probleme legate atât de logistică, cât și de legalitate și a fost criticat deoarece nu a existat nicio dezbatere publică înainte de anunțul de marți.

Angela Merkel şi liderii celor 16 landuri, care au decis luni aceste măsuri după mai bine de 12 ore de discuţii, se reunesc miercuri pentru o nouă şedinţă de negocieri, convocată în ultimul moment de cancelar.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22