Anglia și Scoția intră din nou în carantină națională

Redactia | 05.01.2021

Prim ministrul britanic Boris Johnson a anunțat o nouă carantină națională pentru Anglia – populația trebuind să “rămână acasă”, așa cum s-a întâmplat în martie.

Pe aceeași temă

O carantină similară a fost anunțată în Scoția de premierul Nicola Sturgeon.

Se așteaptă ca noua carantină din Anglia (unde trăiește peste 80% din populația Regatului Unit) - a treia de acest fel - să dureze până la mijlocul lunii februarie.

Excepții de la carantină:

  • pentru muncă, dacă nu pot lucra de acasă, cum ar fi cei din sectorul construcțiilor sau lucrătorii cheie;

  • pentru a face cumpărături de primă necesitate precum alimente sau medicamente;

  • să facă exercițiu fizic o dată pe zi într-un loc aproape de casă;

  • pentru a oferi îngrijire sau ajutor persoanelor vulnerabile;

  • să participe la programări medicale, să primească îngrijiri medicale sau un test Coronavirus sau pentru a fugi de amenințare cu violența.

Toate școlile primare, școlile secundare și colegiile vor trece la învățarea online. Cu toate acestea, creșele pot rămâne deschise în timp ce îngrijirea copiilor și bulele de sprijin vor rămâne la locul lor.

Cei care sunt considerați vulnerabili din punct de vedere clinic sunt îndemnați să rămână acasă cât mai mult posibil și să nu meargă la muncă chiar dacă nu pot lucra de acasă.

Premierul Johnson a declarat că noua variantă de Coronavirus, considerată a fi cu 50% și 70% mai transmisibilă decât cea apărută anul trecut în februarie, se răspândește la o viteză “frustrantă și alarmantă”.

Într-un avertisment sever, ofițerii medicali șefi ai Marii Britanii au declarat că există “un risc major ca Serviciul Național de Sănătate (NHS) din mai multe zone să fie copleșit în următoarele 21 de zile” fără măsuri urgente. În Anglia numărul de spitalizări cu Covid este cu 40% mai ridicat decât la apogeul primului val în primăvara trecută.

Și executivul Țării Galilor a anunțat că toate școlile și colegiile vor trece la învățarea online până pe 18 ianuarie.

Marea Britanie a înregistrat 58.784 de noi cazuri de Coronavirus luni - cel mai mare număr zilnic de la începutul pandemiei.

Este a șaptea zi consecutivă în care au existat peste 50.000 de cazuri zilnice, în timp ce cifrele guvernamentale au arătat că au existat 407 de decese în ultimele 24 de ore.

Un nou sondaj publicat de YouGov luni a sugerat că 79% dintre britanici sprijină o nouă carantină națională pentru Marea Britanie, comparativ cu 16% care sunt împotriva ei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22