Anonymous ameninta SI cu represalii pentru atacurile din Paris. Jihadistii au o noua tinta

Tudor Despina | 16.11.2015

Gruparea de hackeri Anonymous anunta pregatirea unor atacuri cibernetice asupra jihadistilor din Statul Islamic, ca masura de raspuns pentru atentatele de la Paris. De cealalta parte, SI publica un nou videoclip in care ameninta cu atacuri asupra Washingtonului.

Pe aceeași temă

 

Peste 350 de persoane au fost ranite si alte 129 au murit in urma atacurilor teroriste coordonate lansate asupra capitalei Frantei, vineri noaptea. Amploarea fara precedent a actiunii determina deja oficiali europeni sa vorbeasca despre un 11 Septembrie al Europei.

 

Ca si la 9/11 2001 in New York, Spania in 2004 sau Marea Britanie in 2005, teroristii nu au urmarit tinte militare sau religioase, ci au lovit in mod simbolic, deliberat si bine planuit in inima unei civilizatii. Scopul a fost instaurarea fricii, raspindirea terorii. Franta a ripostat declarind razboi Statului Islamic. “Franţa va fi nemiloasă cu barbarii din Daesh", a declarat simbata presedintele Hollande, sustinut citeva ore mai tirziu de premierul Manuel Valls:”Suntem in razboi, vom actiona si vom lovi acest inamic" jihadist "pentru a il distruge".

 

Duminica, avioanele franceze au lansat 20 de raiduri aeriene bombardand Raqa, oras din nordul Siriei si fief al organizatiei teroriste Statul Islamic. Liderii lumii occidentale condamna la unison carnagiul de la Paris, admitind ca a venit vremea faptelor si a schimbarilor de strategie in fata atacului barbar al islamismului terorist.

 

De altfel, teroristii Stat Islamic continua sa intretina o atmosfera de incordare si incertitudine in Occident. Intr-un nou videoclip lansat luni, jihadistii ameninta tarile care iau parte la actiunile militare din Siria cu noi atacuri. Potrivit Reuters, teroristii au indicat explicit Washingtonul, capitala Statelor Unite ale Americii.

 

In replica pentru atacurile de vineri noaptea din Paris, gruparea de hackeri Anonymous anunta pregatirea de atacuri cibernetice asupra Statului Islamic, potrivit unui videoclip postat in online, arata sursa citata.

 

Un om care poarta o masca a lui Guy Fawkes numeste militantii SI care au fost responsabili de atacurile asupra Frantei “paraziti” si promite ca vor fi vanati. “Aceste atacuri nu pot ramane nepedepsite”, arata persoana respectiva, vorbind in limba franceza.

 

Vom lansa cea mai mare operatiune impotriva voastra. Asteptati-va la multe atacuri cibernetice. Razboiul a fost declarat. Pregatiti-va”, mai arata clipul. “Nu iertam si nu uitam”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22