Aproape 60 de politisti raniti la Leipzig in confruntari cu activisti de stanga

Iulian Popescu | 13.12.2015

Zeci de polițiști și protestatari au fost răniți sâmbătă, în orașul german Leipzig, unde demonstranți de stângă ce manifestau împotriva extremei drepte au atacat forțele de ordine.

Pe aceeași temă

 

Potrivit unui comunicat al poliției, 69 de ofițeri de poliție au fost răniți, 50 de masini de politie au fost avariate și au fost reținuți 23 de demonstranți. Nu a fost comunicat numărul răniților din rândul protestatarilor, notează Wall Street Journal.

 

Ciocnirile s-au produs după ce câteva sute de activiști de stânga au demonstrat împotriva unui miting organizat de protestatari de extremă dreaptă din oraș.

 

Poliția a folosit tunuri cu apă și gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii care au aruncat în poliție cu pietre și au dat foc containerelor de gunoi.

 

Parchetul din Leipzig a anunțat că au fost deschise mai multe dosare pentru tulburarea ordinii publice.

 

***

 

În ultimele luni s-au înmulțit confruntările dintre poliție și activiștii de stânga care organizează contramanifestații la dmeonstrațiile grupărilor de extremă dreapta, în speciale la cele ale NPD, un partid acuzat de xenofobie și care se opune politicii practicate de cancelarul Angela Merkel în problema refugiaților.

 

Campaniile împotriva refugiaților, duse în special de către micile partide neonaziste precum NPD sau Der Dritte Weg (A treia cale) ar putea 'face ca extrema dreaptă (germană) să devină și mai radicală', a declarat în septembrie Hans-Georg Maassen, șeful Oficiului pentru Protecția Constituției (Verfassungsschutz, informațiile interne).

 

'Într-o atmosferă atât de încinsă, nu putem exclude formarea unor grupuri (de extrema dreaptă) pregătite să comită acte de terorism', a avertizat Maassen.

 

În iunie, Oficiul pentru Protecția Constituției a indicat că, în 2014, agresiunile imputabile extremei drepte au crescut cu aproape 24%, cel mai ridicat nivel din 2008, cu o creștere semnificativă a numărului atacurilor împotriva centrelor de refugiați.

 

Foto: Zuma Press

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22