Apropiați ai lui Putin într-o convorbire telefonică: „Putin este nenorocitul de satana. Lașul”

L. G. | 30.03.2023

O înregistrare audio a unei conversații telefonice care ar fi avut loc între producătorul rus de muzică Iosif Prigojin și fostul senator, miliardarul Farhad Akhmedov, a șocat elitele rusești.

Pe aceeași temă

Discuția neobișnuit de sinceră dintre doi membri bogați ai elitei ruse, presupusă a fi o conversație telefonică interceptată, a fost postată pe Youtube la începutul acestei luni, dar a ajuns în atenția publică recent.

Relevând frustrările legate de situația politică actuală din Rusia și de sancțiunile occidentale împotriva acesteia, dialogul are un limbaj extrem de dur, iar cei doi îl critică atât pe președintele rus Vladimir Putin, cât și invazia Rusiei în Ucraina, într-un schimb de replici plin de înjurături care a ridicat deja semne de întrebare, potrivit themoscowtimes.com.

„(Putin) nu dă doi bani pe nimic. Și nu dă doi bani pe oameni. El este nenorocitul de Satana. Lașul ...", spune unul dintre cei doi.

„Cum vom curăța toate astea mai târziu? Fascismul va fi aici, o dictatură militară. O să vedeți voi. Așa se va termina", spune o voce, pentru ca interlocutorul său să fie de acord.

Cu toate acestea, autenticitatea înregistrării rămâne departe de a fi sigură, Iosif Prigojin afirmând, poate fără surpriză, că înregistrarea audio este un „fals" în reacția sa inițială la publicarea acesteia pe Telegram. Ulterior, însă, când a vorbit cu site-ul rus de știri Fontanka, Prigojin a acceptat că înregistrarea este autentică în unele părți, în timp ce altele au fost în întregime fabricate.

Publicația independentă de știri de investigație Important Stories, care operează în prezent din afara Rusiei, a declarat luni că a crezut că înregistrarea care a făcut obiectul unei scurgeri de informații este autentică, citând o sursă din FSB.

Cele două voci pot fi auzite discutând despre nemulțumirea unora dintre cei mai apropiați asociați ai lui Putin, inclusiv a șefului Rosneft, Igor Sechin, a șefului Rostec, Serghei Chemezov, și a șefului Gărzii Naționale, Viktor Zolotov, față de armata rusă și față de ministrul Apărării, Serghei Șoigu, în special, menționând că asociații lui Putin au format o coaliție menită să îl doboare pe Șoigu.

„Uitați, s-au asociat. Ei dau vina pentru tot pe Shoigu. Îl numesc «cap de ...» - pe la spate, desigur - și acum au sarcina de a-l dărâma", spune vocea care se presupune că îi aparține lui Prigozhin.

Producătorul muzical Iosif Prigojin și soția sa, cântăreața de muzică pop Valeria, sunt de mult timp susținători publici ai lui Vladimir Putin și chiar au făcut campanie pentru el la alegerile din 2018 din țară.

Farhad Akhmedov, un miliardar rus de origine azeră, a făcut bani în industria gazelor din Siberia în anii 1990 și a fost senator rus între 2004 și 2009. În urma invaziei rusești din Ucraina, lui Akhmedov i-au fost impuse sancțiuni din partea UE și a Regatului Unit și în prezent locuiește în Baku.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22