Aproximativ 50 de persoane retinute la Moscova pentru participare la proteste ilegale

Iulian Popescu | 13.12.2015

Câteva zeci de protestatari au fost reținuți sâmbătă, la două mitinguri separate ce au avut loc în centrul Moscovei și acuzau abuzurile lui Vladimir Putin, după ce aceștia au refuzat să părăsească respectivele manifestații neautorizate, scrie Reuters.

Pe aceeași temă

 

Câteva zeci de persoane s-au adunat sâmbătă la Moscova, în apropierea Pieței Pushkinskaya, pentru a lua parte la "Marșul Schimbării", organizat de activiști ai opoziției cu ocazia Zilei Constituției Rusiei.

 

Protestele au fost gândite ca acțiuni individuale, pentru că acestea sunt legale în Rusia, chiar și fără autorizație din partea autorităților, cu condiția ca protestatarii să nu se vadă între ei și ca acțiunile să nu fie concepute de aceeași organizație și să nu aibă un concept comun.

 

14 activiști au fost reținuți în timpul raliului și duși la o secție de poliție din apropiere, printre aceștia numărându-se și liderul formațiunii Yabloko, Sergey Mitrokhin.

 

Protestul nu a fost aprobat de către autorități, care au invocat în justificarea refuzului pregătirile ce au loc în centrul Moscovei pentru sărbătorile de iarnă.

 

Potrivit Reuters, alte aproximativ 30 de persoane au fost reținute pentru refuzul de a părăsi locul după ce au fost avertizate la alte demonstrații neautorizate,  printre cei duși la secțiile de poliție figurând Lev Ponomarev - activist pentru apărarea drepturilor omului, jurnalistul Aleksandr Ryklin și unul dintre autorii Constituției Federației Ruse, Gheorghi Satarov, fost consilier al președintelui Boris Elțîn, scrie Reuters.

 

În Rusia, cine încălcă legislaţia cu privire la proteste de 3 ori în decurs de 6 luni, riscă cinci ani de închisoare.

 

Constituția Federației Ruse a fost ratificată la 12 decembrie 1993, în urma unui referendum național.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22