Arestări după asasinarea ambasadorului rus la Ankara. Acord de anchetă comună Turcia-Rusia

E.b. | 20.12.2016

Poliția turcă a arestat șase persoane în legătură cu uciderea ambasadorului rus Andrei Karlov (foto), care a fost împușcat în spate în timp ce ținea luni un discurs la Ankara. Un grup de experți ruși se va deplasa marți în Turcia pentru a ancheta împreună cu omologii turci asasinarea ambasadorului.

Pe aceeași temă

 

Asasinul ambasadorului, care era un un poliţist în vârstă de 22 de ani pe nume Mevlut Mert Alintaş, a strigat, după ce a tras: "Nu uitați de Alep" și "Allahu Akbar", transmiteaa Reuters. La rândul său, atacatorul a fost împuşcat de forţele speciale, după ce a tras cu pistolul asupra ambasadorului rus.

 

Un grup de experți ruși se va deplasa marți în Turcia pentru a ancheta împreună cu omologii turci asasinarea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, a anunțat luni noaptea ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, conform EFE, preluată de Agerpres.

 

"S-a ajuns la un acord potrivit căruia ancheta va fi comună", a declarat șeful diplomației ruse la postul de televiziune Rossia-24, adăugând că "important este să se afle cine se află în spatele acestei crime".

 

Agenția de presă Anadolu a transmis marți că mama, tatăl și sora atacatorului, precum și alte două rude au fost reținuți în provincia Aydin din vestul Turciei. Colegul său de apartament din Ankara a fost de asemenea reținut.

 

Statele Unite au anunțat că cele trei misiuni ale lor din Turcia vor fi închise marți după ce în cursul nopții au avut loc focuri de armă în fața Ambasadei SUA de la Ankara. Ambasada se află în apropierea galeriei de artă unde ambasadorul a fost împușcat, iar poliția turcă a reținut un bărbat în legătură cu acest incident, au relatat media de stat.

 

Ministerul de Externe al Rusiei a precizat marți că reprezentanții diplomațiilor celor două țări au evidențiat, într-o convorbire telefonică în timpul nopții, nevoia de a depune mai multe eforturi în lupta împotriva terorismului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22