Armata rusă a continuat bombardamente în estul Ucrainei dar și lângă Kiev și Liov

L. G. | 16.04.2022

Primele rapoarte de sâmbătă dimineată indică mai multe victime în urma bombardamentelor rusești în estul Ucrainei și potențiale victime în capitala Kiev.

Pe aceeași temă

Presa ucraineană, citată de The Guardian, transmite că s-au înregistrat victime în Poltava, Severodonetsk și Lysychansk din cauza bombardamentelor rușilor. Guvernatorul regiunii Lugansk, Serhiy Haidai, a precizat că o persoană a fost ucisă și 3 rănite ca urmare a atacurilor rușilor din timpul nopții de vineri spre sâmbătă în Severodonetsk și Lysychansk. Oficialii din Poltava au raportat și ei un mort.

Potrivit agenției de presă UNIAN, citându-l pe guvernatorul regiunii Poltava, Dmytro Lunin, s-a înregistrat un deces din cauza bombardamentelor rusești din regiune.

The Guardian nu a putut verifica în mod independent rapoartele.

Kievul a fost, de asemenea, atacat, a declarat primarul orașului, Vitali Klitschko, în urmă cu câteva minute pe canalul său oficial Telegram.

„Exploziile au avut loc în districtul Darnytskyi, la marginea orașului. La fața locului lucrează în prezent salvatorii și medicii. Se clarifică datele despre victime. Încă o dată, fac un apel la toată lumea: vă rog să nu ignorați alarmele!”, a precizat Klitschko, care i-a mai rugat pe rezidenții din Kiev care au plecat din oraș și vor să se întoarcă în capitală, să rămână în locuri mai sigure.

Explozii la Kiev și Liov

Sâmbătă, la primele ore ale dimineții s-au auzit explozii în capitala Ucrainei, Kiev, şi în oraşul din vest Liov, a informat presa locală, citată de The Guardian.

Sirenele de raid aerian s-au auzit în regiunea Kiev, dar și în centrul și vestul Ucrainei, inclusiv la Rivne, Liov, Ivano-Frankivsk, Volyn, Khmelnytsky, Vinnytsia, Zhytomyr.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22