Armata siriană, susţinută de Rusia, a recucerit Alepul. Rebelii au ieşit din oraş

E.b. | 23.12.2016

Regimul sirian a anunţat joi că a preluat controlul asupra Alepului, al doilea cel mai important oraş din ţară, obţinând astfel cea mai mare victorie în faţa rebelilor de la începutul războiului, în 2011, relatează AFP.

Pe aceeași temă

 

”Mulţumită sângelui martirilor noştri şi sacrificiilor valoroaselor noastre forţe armate şi forţelor suplimentare şi aliate (...), comandamentul general al forţelor armate anunţă întoarcerea securităţii la Alep, după eliberarea sa de terorism şi terorişti şi ieşirea celor care mai rămăseseră”, a anunţat armata într-un comunicat, conform AFP, preluată de News.ro.

 

Această victorie reprezintă o cotitură strategică (...) în războiul împotriva terorismului (...), subliniază capacitatea armatei siriene şi aliaţilor săi de a câştiga bătălia împotriva grupărilor teroriste şi pune bazele unei noi faze în vederea gonirii terorismului de pe tot teritoriul Republicii arabe siriene”, adaugă armata în comunicat.
 

 

Forţele guvernamentale au făcut acest anunţ după ieşirea ultimului convoi cu rebeli civili din estul Alepului, un fost fief rebel din această metropolă care a căzut după o lună de campanie violentă de bombardamente - aeriene şi terestre.

 

Pierzându-şi bastionul - care a devenit un câmp de ruine din cauza bombardamentelor violente -, rebeliunea cunoaşte astfel cel mai grav revers de la începutul războiului.
 

 

Un oficial ONU a anunţat anterior că peste 34.000 de persoane au fost evacuate din Alep începând de joia trecută.

 

Persoanele evacuate au fost transportate în zone rurale aflate sub controlul rebelilor la vest de Alep şi în provincia Idleb.

 

Aceasta reprezintă o victorie majoră a preşedintelui Bashar al-Assad, a cărui campanie a fost susţinută aeriană de Rusia, iar terestru de Iran şi Hezbollahul libanez.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22