Armata ucraineană: Rușii își concentrează trupe în Transnistria cu scopul unor provocări sau atacuri

L. G. | 02.04.2022

Statul Major al Armatei Ucrainei a susținut sâmbătă dimineața, într-o postare pe Facebook, că din informațiile sale Rusia și-ar fi comasat trupe în așa-zisa republică Transnistria.

Pe aceeași temă

Scopul acestor mișcări de trupe ar inițierea unor acțiuni de intimidare și chiar în vederea unor posibile atacuri împotriva Ucrainei.

Forțele ruse continuă agresiunea armată împotriva Ucrainei. Trupele se retrag în direcții diferite, probabil cu scopul de a întări trupele de ocupație pentru noi acțiuni ofensive în zonele Slobozhansky, Donețk și Luhansk, a transmis Statul Major al Armatei Ucrainei, pe pagina oficială de Facebook, scrie Hotnews.

De asemenea, ar exista o redistribuire a trupelor ruse în regiunea Pridnistrovsk (Transnistria -nred) a Republicii Moldova cu scopul de a iniția provocări și acțiuni demonstrative la granița cu Ucraina, se mai arată în postare. Repoziționarea trupelor ruse și ale unităților așa-zisei regiuni ar indica că se pregătesc de un avans sau, posibil un atac împotriva Ucrainei, mai susține partea ucraineană.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22