Assad, despre avionul rus doborât: Turcia nu a suportat modificarea echilibrului de forțe

Paul Cristescu | 02.12.2015

Bashar al-Assad, preşedintele Siriei, a declarat, într-un interviu acordat Televiziunii Naționale Cehe, că Turcia ar fi doborât bombardier rus deoarece se temea de modificarea echilibrului de forțe în Siria, după implicarea Rusiei.

Pe aceeași temă

 

'Cred că el (președintele turc Recep Tayyip Erdogan) nu a suportat ca participarea rusă (în Siria) să modifice echilibrul de forțe', a spus Al-Assad, citat de Agerpres.

 

Președintele sirian a subliniat că acest comportament al Turciei nu va influența intențiile Siriei și Rusiei de a continua lupta comună împotriva terorismului. 'Participarea și sprijinul rus nu vor face decât să se întărească', a estimat Bashar al-Assad.

 

El a dat asigurări că acei combatanți din Siria care luptă împotriva trupelor guvernamentale vor fi amnistiați dacă vor depune armele și nu vor fi implicați în crime: 'Însă, dacă este vorba de (gruparea) Statul Islamic (SI), de Al-Nusra, de ramuri ale mișcării Al-Qaida, ele nu sunt gata să depună armele, ele nu sunt câtuși de puțin deschise unor negocieri cu guvernul', și-a exprimat convingerea Al-Assad.

 

Preşedintele sirian a acuzat Occidentul de susținerea terorismului. 'Dacă într-adevăr intenționați să luptați împotriva terorismului și să-l distrugeți, trebuie să opriți livrarea de arme către teroriști, finanțarea lor și afluxul de potențiali teroriști. Aceste fluxuri (de teroriști) trec în special prin Turcia, cu susținerea Arabiei Saudite și Qatarului', a acuzat președintele Siriei.

 

El a confirmat că, în cazul în care va fi înfrânt în cadrul unor posibile alegerile prezidențiale deschise și democratice, este gata să plece de la președinție.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22