Atac armat în sala de așteptare a unui spital din Cehia. 6 morți. Atacatorul s-a sinucis

Dora Vulcan | 10.12.2019

Șase persoane au murit în urma unui atac armat într-un spital din orașul industrial Ostrava, situat în nord-estul Cehiei, a anunţat ministrul ceh al sănătăţii Adam Vojtech.

Pe aceeași temă

Suspectul în cazul atacului comis marţi la Spitalul Universitar din Ostrava (nord-estul Cehiei) s-a sinucis, a anunţat ministrul de interne ceh Jan Hamacek, citat de postul public de televiziune, conform Reuters.

Poliţia era în căutarea unui automobil Renault Laguna de culoare argintie.

„Am găsit autorul. Acest bărbat în vârstă de 42 de ani şi-a tras un glonţ în cap înainte ca poliţia să treacă la acţiune. El este mort”, a anunțat poliţia.

Directorul spitalului, Jiri Havrlant, a afirmat că cinci persoane au murit pe loc, iar a şasea în timpul intervenţiei chirurgicale. Alte două persoane sunt rănite grav. Niciun medic nu a fost rănit în atac, al cărui mobil este necunoscut.

Atacul a fost comis într-o sală de aşteptare, iar victimele au fost împuşcate de la mică distanţă în cap sau în gât. Toate cele şase victime - patru bărbaţi şi două femei - sunt adulţi.

„Sunt desfăşurate o unitate de intervenţie a poliţiei regionale şi o echipă de reacţie rapidă. Din păcate, atacul s-a soldat cu mai multe decese”, a declarat ministrul de Interne Jan Hamacek pentru postul public de televiziune ceh.

Inițial, ministrul de Interne anunțase că bilanțul este de patru morți și doi răniți. Atacul a avut loc în jurul orei locale 7:20 (8:20, ora României). Ulterior, ministrul Sănătății a declarat că numărul persoanelor decedate a urcat la șase.

Presa cehă relatează că martorii au auzit focuri de armă dinspre camera de gardă a spitalului universitar din Ostrava, ce are 1.200 de paturi.

Pe contul său de Twitter, poliţia a anunţat că a fost declanşată operaţiunea de căutare a suspectului.

Poliția a evacuat spitalul şi a început căutarea unui bărbat cu o înălţime de aproximativ 1,8 metri, îmbrăcat cu o jachetă roşie, conform Deutsche Welle.

„Este o unitate de intervenţie a poliţiei regionale şi o echipă de reacţie rapidă. Din păcate, atacul s-a soldat cu mai multe decese”, a declarat ministrul de interne Jan Hamacek pentru postul public de televiziune ceh.

„Intervenţia este în desfăşurare, nu voi comenta cu privire la alte detalii. Poliţia face tot posibilul pentru a rezolva situaţia”, a adăugat Hamacek.

Autoritățile au făcut apel localnicilor în legătură cu presupusul autor al atacului, conform The Independent.

„Cerem publicului ajutor pentru găsirea suspectului. De asemenea, facem apel la prudenţă maximă”, a declarat poliţia cehă.

Ostrava, oraş industrial din nord-estul Cehiei, situat în apropierea frontierei cu Polonia, are o populaţie de aproximativ 290.000 de locuitori.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22