Atac armat în statul Illinois, într-un parc industrial din Aurora. Cinci morți. Atacatorul, ucis

Redactia | 16.02.2019

Cinci persoane au murit, iar alte câteva au fost rănite, inclusiv 5 polițiști, după ce un individ a deschis focul în incinta unui parc industrial din Aurora, la 65 de kilometri de Chicago.

Pe aceeași temă

"Atacatorul nu mai este un pericol pentru această zonă", a anunțat ulterior poliția locală, citată de Mediafax. Şefa Poliţiei din Aurora, Illinois, Kristen Ziman, a declarat că atacul a fost comis de un bărbat de 45 de ani, pe nume Gary Martin, despre care se crede că era angajat al unei companii care îşi avea sediul în parcul industrial din localitate. Autorităţile din Aurora, Illinois, au anunţat în jurul orei locale 15:00 (ora României, 23:00) că a fost reţinut un suspect în acest caz, însă ulterior au retractat această informaţie.


Biroul Federal de Investigații (FBI) a anunțat că a oferit asistență poliției locale.


John Probst, un martor ocular, a declarat că l-a văzut pe atacator, un coleg de muncă, alergând pe un culoar și având asupra lui un pistol echipat cu un sistem de ochire laser.

Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a declarat că președintele Donald Trump a fost informat în legătură cu acest incident și monitorizează situația.

Incidentul a avut loc la doar o zi după prima comemorare a masacrului de la un liceu din Parkland, Florida, în urma căruia 17 persoane au murit.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22