Atac armat la un turneu de jocuri video în Florida. 3 morţi, 11 răniți. Atacatorul, sinucis

Dora Vulcan | 27.08.2018

Cel puţin trei persoane au decedat, printre care şi autorul atacului, iar alte 11 au fost rănite, în urma unui incident armat produs duminică, în timpul unui turneu de jocuri video desfăşurat într-un complex din oraşul Jacksonville, statul american Florida, au anunţat autorităţile, relatează BBC News şi Reuters.

Pe aceeași temă

 

 

Departamentul de poliţie din Jacksonville au anunţat pe Twitter că mai multe persoane sunt rănite şi au încurajat oamenii să evite zona, transmite Mediafax. Autorul atacului a fost identificat de poliţie ca fiind David Katz, 24 de ani, din Baltimore, care se afla în localitate pentru turneul de jocuri video. El s-a sinucis imediat după comiterea atacului. Şeful poliţiei din Jacksonville a mai declarat că alte 11 persoane au fost rănite în cursul incidentului. Şase răniţi au fost transportaţi la spitalul UF Health din Jacksonville, una dintre victime fiind în stare gravă.

 

Mike Williams, şeful Poliţiei din Jacksonville, a declarat că presupusul autor al atacului armat a fost descoperit decedat, şi că nu există indicii că ar mai fi fost implicate şi alte persoane în comiterea acestui atac.

 

David Katz apare listat pe un site al jocului ca fiind câştigătorul ediţiei din 2017 a turneului. Incidentul s-a produs în cursul unui turneu regional pentru jocul video Madden 19.

 

Cotidianul Los Angeles Times a relatat că atacatorul participa la competiţie şi a deschis focul după ce a pierdut. Citând mesaje postate de un alt jucător din sală, cotidianul a relatat că atacatorul a părut să vizeze anumite persoane după care s-a sinucis.

 

Casa Albă a anunţat că preşedintele Donald Trump a fost informat despre acest incident şi monitorizează situaţia. Incidentul armat s-a produs în contextul intensificarii disputei privind legislaţia americană privind armele de foc după un atac armat ce a avut loc în luna februarie la un liceu din Parkland, Florida, în urma căruia 17 persoane şi-au pierdut viaţa.

 

Potrivit The Guardian, complexul Jacksonville Landing conţine mai multe restaurante şi magazine şi este situat în apropierea râului St Johns.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22