Atac cibernetic al SUA împotriva rachetelor iraniene după ce Iranul a doborât o dronă a SUA

Dora Vulcan | 23.06.2019

Statele Unite au lansat joi un atac cibernetic asupra sistemelor de arme iraniene, anunță BBC.

Pe aceeași temă

Atacul cibernetic a dezactivat sistemele computerizate care controlează lansatoarele de rachete și rachetele, precizează Washington Post, citat de BBC.

Atacul SUA vine ca reacție la doborârea dronei americane, acțiune pentru care Iranul este considerat vinovat de către oficialii de la Casa Albă, informează New York Times.

Totodată, SUA au impus ”sancțiuni majore” Iranului, anunță Donald Trump, citat de presa americană. Președintele Statelor Unite a mai precizat că sancțiunile au fost necesare pentru a împiedica Iranul să obțină armele nucleare și că presiunea economică va fi menținută asupra Teheranului până când liderii iraniei își vor reconsidera poziția față de SUA, mai anunță BBC, preluat de G4Media.ro.

Președintele SUA a anulat în ultimul moment un atac militar contra Iranului după distrugerea, pe 20 iunie, a unei drone de supraveghere. În schimb, a autorizat în secret represalii sub forma de atac cibernetic contra sistemelor de apărare iraniene.

În replică la acțiunile SUA, parlmentarii iranieri au strigat ”moarte Americii” în ședința de plen de duminică.

Potrivit Washington Post, unul dintre atacurile cibernetice a vizat calculatoare servind la controlul lansării de rachete şi sateliţi. Celălalt atac informatic a lovit o reţea de spionaj însărcinată cu supravegherea trecerii navelor prin strâmtoarea Ormuz.

Washington Post a menţionat că aceste atacuri, planificate de mai multe săptămâni, au fost iniţial propuse de militarii americani ca ripostă contra atacurilor de la jumătatea lui iunie împotriva unor petroliere în strâmtoarea Ormuz.

Președintele american a precizat, sâmbătă, că va impune noi sancțiuni Iranului în încercarea de a bloca Teheranul să obțină arme nucleare, adăugând că o acțiune militară este încă posibilă, transmite Reuters, preluat de Hotnews.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22