Atac cu sabia intr-o scoala din Suedia: Un profesor si un elev au fost ucisi

I. P. | 22.10.2015

Un simpatizant al mișcărilor extremiste de dreapta a intrat joi cu o sabie și un cuțit într-o școală suedeză frecventată de copii ai imigranților și a ucis un profesor și un elev, potrivit mass-media suedeze, citate de Agerpres.

Pe aceeași temă

UPDATE: Bărbatul care a atacat profesorii şi elevii unei şcoli din Suedia, s-a pozat alături de doi elevi într-un moment care încă nu a fost stabilit cu precizie, scrie BBC.

 

Fotografia ar fi fost realizată de o elevă a şcolii şi îl arată pe bărbatul mascat îmbrăcat în negru purtând sabie şi o cască amintind de uniforma soldaţilor germani din al Doilea Război mondial.

 

 

Potrivit BBC, elevii nu ar fi sesizat pericolul, în momentul în care l-au văzut pe bărbatul mascat pe holul şcolii, ba chiar au vrut să se fotografieze cu el, luându-l drept un farsor de Halloween.

 

Un profesor a intervenit şi i-a cerut bărbatului să părăsească şcoala. Potrivit BBC, în acel moment a fost ucis profesorul.

 

Agresorul, în vârstă de 21 de ani, era rezident în Trollhattan şi cunoscut poliţiei, care nu i-a dezvăluit imediat identitatea. Anchetatorii susţin că i-au percheziţionat locuinţa şi au găsit „lucruri interesante”.

 

Înarmat cu o sabie și un cuțit, bărbat a ucis un profesor și un elev, rănind de asemenea un profesor și un elev care se află acum în stare gravă.

 

Atacatorul a decedat la spital după ce a fost rănit prin împușcare de un polițist în această școală dintr-un cartier popular din Trollhätten (sud-vest), amintește AFP.

 

Mass-media au început să facă un portret al unui tânăr violent ostil islamului și imigrației, fascinat de filmele de război și romanele lui Stephen King.

 

În vârsta de 21 de ani, criminalul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a postat pe contul său de YouTube filme despre Hitler și nazism, în timp ce poliția "examinează" dacă atacul a fost "motivat politic", afirmă revista Expo care studiază micile grupuri de extremă-dreaptă.

 

Pe contul său de Facebook, el a postat săptămâna trecută un apel al Democraților din Suedia, partid de extremă-dreaptă reprezentat în parlament, pentru desfășurarea unui referendum privind imigrația.

 

Suedia este una dintre țările Uniunii Europene care primește cel mai mare număr de refugiați. Ea se așteaptă să primească în acest an până la 190.000 de cereri de azil, amintește France Presse.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22