Atac în metroul din New York. Cel puțin 13 persoane au fost împușcate sau rănite

L. G. | 12.04.2022

Mai multe persoane au fost împușcate într-o stație de metrou din Brooklyn, New York, marți, la fața locului fiind găsite și „mai multe dispozitive explozive nedetonate”, conform declarației pompierilor

Pe aceeași temă

UPDATE 20:00 - Informațiile de până acum de la atacul armat din New York arată că 16 persoane au fost rănite, dintre care 10 au fost împușcate, a anunțat conducerea departamentului de pompieri din New York.

„Zece dintre pacienți au fost împușcați, iar cinci dintre ei sunt în stare stabilă, dar critică, a spus Laura Kavanagh, șefa FDNY.

Pe lângă oamenii care au fost împușcați, alte victime au ajuns la spital din cauza intoxicării cu fum sau din cauza panicii provocate de atac.

Guvernatoarea Statului New York, Kathy Hochul, spune că atacatorul este încă în libertate și i-a îndemnat pe new-yorkezi să rămână vigilenți:

„Liniștea și normalitatea au fost perturbate, întrerupte brutal, de un individ cu atât sânge rece și atât de lipsit de inimă încât nu i-a păsat de cei pe care i-a atacat în timp ce își duceau viața de zi cu zi. Acest individ este încă în libertate și este periculos.”

Stirea initiala: Mai multe persoane au fost împușcate pe peronul unei stații de metrou din Brooklyn, marți dimineață, 12 aprilie, au spus oficialii, un episod violent care a accentuat temerile cu privire la siguranța publică.

Rapoartele preliminare au indicat că cinci persoane au fost împușcate, a declarat un oficial al legii. Departamentul de Pompieri a anunțat că 13 persoane au fost rănite, însă nu există detalii legate despre starea lor.

Poliția căuta un bărbat cu o mască de gaz și o vestă portocalie de muncitor în construcții, a spus oficialul.

Polițiștii au fost chemați la stația de metrou în jurul orei 8.30, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliție.

De asemenea, primiseră sesizări despre fum în interiorul stației.

Oficialii au spus că trenurile de pe anumite linii vor avea întârzieri din cauza unei investigații nespecificate, scrie nytimes.com.

Autoritatea Metropolitană de Transport, care operează metroul orașului, a declarat că nu sunt disponibile imediat detalii suplimentare.

Un purtător de cuvânt al primarului Eric Adams a refuzat și el să comenteze, deoarece rapoartele erau încă preliminare.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Multiple people shot at 36 street station by two people in <a href="https://twitter.com/hashtag/sunsetpark?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#sunsetpark</a>. All are currently being transported to the hospital <a href="https://twitter.com/hashtag/NewYork?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#NewYork</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/Brooklyn?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Brooklyn</a> <a href="https://t.co/3Va2iXf0JQ">pic.twitter.com/3Va2iXf0JQ</a></p>&mdash; Derek French Photo (@derekcfrench) <a href="https://twitter.com/derekcfrench/status/1513861902945902599?ref_src=twsrc%5Etfw">April 12, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/rUs57uCEI2E" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">❗️At least 13 injured while shooting in New-York subway. <a href="https://t.co/uFvMrJUBV4">pic.twitter.com/uFvMrJUBV4</a></p>&mdash; Dmitry Skorobutov (@dskorobutov) <a href="https://twitter.com/dskorobutov/status/1513880998697750530?ref_src=twsrc%5Etfw">April 12, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

0

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22