Atac la Londra. Autorul atacului, împușcat. El fusese condamnat pentru propagandă teroristă

Redactia | 03.02.2020

Bărbatul care a fost împușcat mortal de poliție, la Londra, după ce a înjunghiat două persoane, fusese eliberat din închisoare în ianuarie.

Pe aceeași temă

Poliţia britanică a împuşcat un bărbat în Streatham, în sudul Londrei, în ceea ce a calificat drept un incident de natură teroristă în care "se crede că mai mulţi oameni au fost înjunghiaţi", a anunţat duminică Poliţia Metropolitană, citată de Reuters.

"Un bărbat a fost împuşcat de ofiţeri înarmaţi în Streatham (sudul Londrei). În acest moment, se crede că mai multe persoane au fost înjunghiate. Circumstanţele sunt cercetate; incidentul a fost declarat de natură teroristă", a scris Poliţia Metropolitană pe pagina sa de Twitter. "Vă rugăm să evitaţi zona cât timp serviciile de urgenţă se ocupă de incidentul din Streatham", a mai postat Poliţia Metropolitană, care nu a precizat starea în care se află individul împuşcat.

Bărbatul fusese eliberat din închisoare în luna ianuarie și ispășise numai jumătate dintr-o pedeapsă cu trei ani și patru luni de detenție, primită pentru infracțiuni de natură teroristă, relatează BBC News.

Se numește Sudesh Amman, are 20 de ani, era din Harrow, nord-vestul Londrei, și ieșise din închisoare în urmă cu o săptămână.

Fusese condamnat pentru propagandă teroristă în 2018, după ce postase pe rețele sociale imagini ale activităților grupării teroriste Stat Islamic și făcuse apologia acestei organizații. Avea 17 ani în momentul comiterii ultimei infracțiuni.

Potrivit Sky News, există relatări potrivit cărora și-ar fi încurajat iubita să-și decapiteze propriii părinți.

Individul era sub monitorizarea poliției chiar în momentul atacului, iar autoritățile cred că incidentul are legătură cu terorismul islamic. Bărbatul avea prins de corp un fals mecanism prin care voia să dea impresia că este un kamikaze. Mai precis, avea legate de piept niște cutii metalice.

A apucat să rănească cu o macetă două persoane, un bărbat de 40 de ani și o femeie de 50 de ani, înainte ca poliția să intervină și să-l lichideze prin împușcare. A fost urmărit de un polițist îmbrăcat în civil.

Una dintre persoanele înjunghiate, despre care inițial s-a spus că e în stare critică, are o evoluție bună, iar o a treia victimă - o tânără de 20 de ani - ar fi fost rănită de cioburile unei vitrine care s-a spart în momentul în care a tras poliția.

Bărbatul ar fi intrat într-un magazin de pe o stradă comercială din sudul Londrei, Streatham, și acolo a început atacul. Apoi a ieșit din magazin și a înjunghiat o femeie care mergea pe stradă împingând un căruț cu un copil. Femeia mai avea cu ea încă doi copii mici, care au început să plângă și să țipe speriați.

Martorii au relatat că au auzit ulterior trei focuri de armă și au văzut un bărbat culcat la pământ în fața unei farmacii, în timp ce poliția se apropia și striga la persoanele aflate în apropiere să se dea la o parte.

Premierul Boris Johnson a anunțat că guvernul va face „schimbări fundamentale” în ceea ce-i privește pe indivizii condamnați pentru terorism.

Ultimul incident de acest fel din Londra s-a produs în noiembrie, când agenţi de poliţie au împuşcat mortal un bărbat care purta o vestă explozivă falsă şi care înjunghiase mortal două persoane şi rănise alte trei înainte de a fi pus la pământ de trecători. Şi incidentul de anul trecut a fost calificat de autorităţi drept atac terorist.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22