Atac masiv cu rachete al Rusiei, la o zi după anunțul privind livrarea de tancuri grele Ucrainei

L. G. | 26.01.2023

Apărarea antiaeriană acționează pentru a respinge atacul cu rachete lansat de Moscova asupra mai multor orașe ucrainene, inclusiv Kiev, au anunțat miercuri dimineață Forțele aeriene ucrainene.

Pe aceeași temă

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Iuri Ihnat a declarat că în jur de șase bombardiere strategice rusești TU-95 „au decolat de pe aerodromul din regiunea Murmansk pentru a lansa rachete de croazieră”. „Ne așteptăm la un atac cu 30 de rachete, care deja au început să apară în unele regiuni”, a declarat Ihnat la televiziunea națională, adăugând că apărarea antiaeriană lucrează pentru a intercepta rachetele rusești.

Unele proiectile au lovit în regiunea Viniția din centru-vest, a spus guvernatorul Serghei Borzov, dar fără a face victime.

Șeful administrației militare din Kiev, Serhi Popko a scris pe Telegram că peste 15 rachete de croazieră au fost lansate „in direcția Kievului”, dar toate au fost interceptate și doborâte.

O persoană a murit și cel puțin două au fost rănite în Kiev, după explozia unei rachete joi dimineață, a scris primarul orașului Vitali Klitschko pe Telegram.

„Există informații despre un mort și doi răniți în urma unei lovituri de rachetă în districtul Holosivski”, a spus el. Klitschko a raportat și explozii în districtul Dniprovski.

S-au auzit explozii și în regiunile Dnipropetrovsk, Odesa și Jitomir, au scris canalele locale Telegram.

Şeful de cabinet al preşedintelui Volodimir Zelenski, Andrii Iermak, a anunţat într-o postare pe Telegram că mai multe de rachete au fost doborâte joi.

Cel puţin două rachete au vizat regiunea Mîkolaiv, a anunţat pe Telegram guvernatorul Vitali Kim.

Sirenele de alertă aeriană au răsunat joi dimineaţa în toate regiunile Ucrainei.

Un sistem de alertă de raiduri aeriene este implementat în întreaga ţară.

Comandamentul Forţelor Aeriene ucrainene a anunţat că apărarea antiaeriană a doborât, în noaptea de miercuri spre joi 24 de drone.

Aceste atacuri ruseşti intervin după ce Statele Unite şi Germania au anunţat miercuri că trimit tancuri grele în Ucraina.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22