Atac rusesc cu rachete de croazieră asupra orașului Odesa: trei morți și șapte răniți

Redactia | 14.06.2023

În noaptea de marți spre miercuri, 14 iunie, Forțele Armate ale Federației Ruse au bombardat orașul Odesa. Deputatul Aleksei Goncearenko a scris despre acest lucru pe canalul său de Telegram.

Pe aceeași temă

În noaptea de marți spre miercuri, 14 iunie, Forțele Armate ale Federației Ruse au bombardat orașul Odesa. Deputatul Aleksei Goncearenko a scris despre acest lucru pe canalul său de Telegram.

Apărarea antiaeriană a funcționat la Odesa și autoritățile au chemat locuitorii orașului să se adăpostească.

Un incendiu a izbucnit într-unul dintre cartierele Odesei în urma bombardamentului.

Ocupanții ruși au efectuat atacul asupra Odesei cu rachete Kalibr, lansate din Marea Neagră. Potrivit datelor preliminare, două rachete au fost doborâte de forțele de apărare aeriană ale Kievului.

„În urma atacului, a fost înregistrat un incendiu în zona unuia dintre centrele de afaceri și a fost lovit un depozit al unui lanț de retail”. Trei persoane au murit pe loc și alte 7 au fost rănite, informează postul „ Ucraina 365 ”.

Amploarea totală a pagubelor și a victimelor nu a fost încă raportată.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Consequences of the <a href="https://twitter.com/hashtag/Russian?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Russian</a> attack on <a href="https://twitter.com/hashtag/Odesa?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Odesa</a>. <a href="https://t.co/dEK0WNfG06">pic.twitter.com/dEK0WNfG06</a></p>&mdash; NEXTA (@nexta_tv) <a href="https://twitter.com/nexta_tv/status/1668840309319499779?ref_src=twsrc%5Etfw">June 14, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Cu o zi înainte, armata ucraineană a înregistrat două vehicule de lansare rusești echipate cu 16 rachete Kalibr în Marea Neagră. Noaptea, un submarin cu Kalibr s-a alăturat navelor Federației Ruse. De asemenea, în Marea Azov o navă rusească era de serviciu, informează Unian.

Un centru de afaceri, depozite, clădiri rezidențiale au fost distruse, iar dezmembrarea molozului continuă.

Ca urmare a atacului cu rachete, există o mulțime de distrugeri, există morți și răniți, transmite presa.

Potrivit Comandamentului Operațional Sud, armata rusă a trimis patru rachete Kalibr la Odesa. Lovitura a fost dată de o navă care se afla în Marea Neagră.

Ca urmare a bătăliei aeriene, un centru de afaceri, o instituție de învățământ, un complex rezidențial, unități de catering și magazine din centrul orașului au fost avariate de valul de explozie. Potrivit datelor preliminare, șase persoane au fost rănite acolo.

În plus, prin lovirea unei rachete într-un depozit al unuia dintre lanțurile de retail, rușii au provocat distrugerea a 1.400 de metri pătrați și un incendiu. "Trei angajați ai depozitului au fost uciși, șapte au fost răniți", a declarat grupul operațional Sud.

Acum molozul este curățat. S-ar putea să fie oameni sub ei, relatează presa.

Potrivit serviciului de presă al Direcției Principale a Serviciului de Stat de Urgență din regiunea Odesa, o mașină a luat foc în parcarea din apropierea centrului de afaceri distrus.

Potrivit Administrației Militare a Districtului Odesa, potrivit informațiilor preliminare, 2 rachete au fost doborâte de Forțele de Apărare Aeriană.

Amintim că pe 13 iunie, ocupanții ruși au atacat infrastructura civilă din Harkov, au bombardat Kievul cu rachete de croazieră și au lovit și o clădire rezidențială din Krivoy Rog.

Se știa despre zece morți și 28 de răniți în urma atacului rusesc asupra Krivoy Rog, în oraș fiind declarat doliu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22