Atacatorul de la aeroportul Lauderdale din Florida, identificat. A ucis cinci oameni VIDEO

E.b. | 07.01.2017

Autorităţile americane au anunţat vineri noaptea că tânărul hispanic Esteban Santiago este atacatorul înarmat care a ucis cinci persoane şi a rănit alte opt în aeroportul Lauderdale-Hollywood, situat la aproximativ 34 de kilometri de metropola Miami.

Pe aceeași temă

 

 

 

UPDATE: Într-o conferință de presă ţinută pe aeroportul unde un bărbat a deschis focul omorând cinci persoane, reprezentantul biroului FBI în Miami, George Piro, a arătat că nu a fost exclusă ipoteza ca incidentul să constituie un atac terorist și toate pistele rămân deschise, conform EFE, preluată de Agerpres

 

Agentul FBI a declarat că autoritățile revăd istoria militară a atacatorului, identificat în conferința de presă ca Esteban Santiago și a cărui primă apariție în fața unei instanțe din districtul Broward este așteptată pentru luni.

Piro a relevat că Santiago, un ex-militar care a fost staționat în Irak, a utilizat o armă semiautomată în timpul atacului, după care s-a predat autorităților fără să opună rezistență.  

 

El a aterizat cu puţin timp înainte de atac pe pista aeroportului, după ce decolase anterior cu un avion din Alaska, relatează CNN şi NBC New York, preluate de News.ro.

 

Odată ce a aterizat, atacatorul hispanic şi-a ridicat bagajul de cală din al doilea terminal al aeroportului, iar apoi s-a retras în toalete pentru a scoate arma ascunsă între haine. Apoi, Esteban Santiago s-a îndreptat spre ceilalţi pasageri, care aşteptau în continuare sosirea bagajelor, şi a deschis focul la întâmplare.

 

 

Se pare că tânărul hispanic nu a evitat să îşi declare arma din bagaj atunci când a decolat de pe aeroportul din Alaska. Esteban Santiago are 26 de ani şi este originar din New Jersey, dar a locuit de-a lungul vieţii sale în Alaska, precum şi în localitatea Naples din Florida.

 

Surse din rândul autorităţilor federale au transmis că atacul armat nu este considerat un act de terorism, iar rudele tânărului hispanic susţin că acesta avea probleme psihice.

 

De asemenea, autorităţile au descoperit o legitimaţie militară în posesia lui Esteban Santiago. Nu există mai multe date despre activitatea militară a atacatorului, deşi acesta a postat anterior o poză în echipamentul de luptă al armatei Statelor Unite.

 

În urmă cu un an, tănărul hispanic a fost judecat pentru comiterea a două contravenţii în Alaska.

 

Potrivit martorilor, atacatorul purta un tricou cu franciza Star Wars. Pasagerul John Schlicher a precizat că acesta era un ”tânăt slăbuţ” şi a întreptat arma direct spre pasagerii care aşteptau să îşi ridice bagajele pe aeroportul Lauderdale.

 

Esteban Santiago nu a spus niciun cuvânt în timp ce trăgea la întâmplare în pasageri, iar unii supravieţuitori au remarcat tăcerea sa.

 

Atacatorul şi-a reîncărcat arma o singură dată, însă martorii nu pot preciza câte gloanţe au fost trase în incinta aeroportului Lauderdale.

 

 

Autorităţile din Broward au primit un apel în jurul orei locale 12.55 (19.55 ora României) cu privire la focuri de armă auzite în apropierea aeroportului din Florida.

 

Se pare că primele focuri de armă s-au auzit în partea inferioară a aeroportului Lauderdale. În incinta aeroportului era şi fostul purtător de cuvânt al preşedintelui George W. Bush, Ari Fleischer.

 

Sunt la aeroportul din Fort Lauderdale. Au fost trase focuri de armă. Toată lumea fuge”, a postat Fleischer într-un scurt mesaj pe Twitter.

 

Ulterior, acesta a transmis că situaţia este calmă, însă autorităţile nu permit niciunui pasager să părăsească incinta aeroportului din Florida.

 

Republicanul Donald Trump, preşedintele ales, a susţinut că monitorizează situaţia teribilă din Florida şi a purtat o discuţie telefonică cu guvernatorul Rick Scott.

 

Florida a fost zguduită anul trecut de cel mai sângeros atac armat din istoria modernă a Statelor Unite, după ce jihadistul de origine afgană Omar Mateen a deschis focul într-un club al comunităţii gay din Orlando. Un număr de 50 de persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 53 au fost rănite în atacul din clubul Pulse.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22