Atacatorul din München şi-a atras victimele pe un cont de Facebook piratat

E.b. | 23.07.2016

Autorul atacului armat din München și-a atras victimele după ce a piratat un cont de Facebook și a lansat o invitaţie la un restaurant de tip fast food pentru a profita de reduceri, a declarat sâmbătă ministrul de interne german Thomas de Maiziere, conform de AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 

David Ali Sonboly, un tânăr german de origine iraniană, în vârstă de 18 ani, care, vineri, a deschis focul  asupra unor persoanelor dintr-un complex comercial din orașul München, ucigând nouă persoane, după care s-a sinucis, suferea "de o formă de depresie", a anunțat sâmbătă, Thomas Steinkraus-Koch, procurorul oraşului München, potrivit AFP.

 

"A avut dinainte un cont Facebook piratat", a explicat De Maiziere. Acest cont invita victimele să vină și să profite "de oferte speciale sau de reduceri" la un lanț de tip fast food din centrul comercial unde a avut loc atacul de vineri seară, soldat cu nouă morți. "Unele elemente ne fac să credem (că persoana care a piratat contul) este chiar ucigașul", a adăugat ministrul, în condițiile în care invitația de a se întâlni la restaurantul fast food a fost fixată pentru vineri, ora locală 16:00.

 

De Maiziere crede că asasinul a fost cel mai probabil victimă a hărțuirii de către alți "tineri de vârsta sa".

 

Potrivit presei locale, atacatorul, David Ali Sonboly, a postat următorul mesaj pe Facebook: "Vă ofer tot ceea ce doriți, dar nu prea scump".  

 

Majoritatea victimelor sunt adolescenți sau tineri: trei victime aveau 14 ani, două aveau 15 ani, iar alții aveau 17, 20, 20 și 45 de ani.   

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22