Atacul din Las Vegas: Arme, explozivi și muniție, descoperite la domiciliul lui Paddock

E.b. | 03.10.2017

Poliția a descoperit arme de foc, explozivi și mii de gloanțe la domiciliul trăgătorului din Las Vegas, Stephen Paddock, care a comis cel mai sângeros atac armat din istoria Statelor Unite, a anunțat luni poliția.

Pe aceeași temă

 

Bilanțul atacului din las vegas s-a înrăutățit - 59 de morți și 527 de răniți, a precizat șeriful orașului Las Vegas, Joseph Lombardo, într-o conferință de presă.

 

În locuința lui Stephen Paddock, în localitatea Mesquite situată la 120 de kilometri de Las Vegas, anchetatorii au găsit "peste 18 arme de foc, explozivi și mai multe mii de gloanțe, precum și aparate electronice pe care le studiem în prezent", a declarat Joseph Lombardo, conform AFP, preluată de Agerpres.

 

Luni, gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul din Las Vegas, precizând că autorul se convertise la islam în urmă cu câteva luni.

 

Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, a deschis focul de armă din camera sa de hotel, aflată la etajul al 32-lea, asupra unei mulțimi de peste 22.000 de persoane prezente la un concert. 

 

FBI a nunţat însă că atacul armat din Las Vegas n-are nicio legătură cu vreo grupare teroristă "internaţională", Reacţia FBI a venit după ce gruparea jihadista Statul Islamic  a revendicat atacul.

 

Şi doi înalți oficiali americani au afirmat luni că nu există nici o dovadă că Stephen Paddock, autorul atacului din Las Vegas, ar avea legături cu vreo grupare militantă internațională, relateaza Reuters și AFP

 

De ce a ucis Stephen Paddock 59 de oameni?

 

Poliţia care investighează cel mai sângeros atac din istoria recentă a SUA se află în faţa unei întrebări aparent fără răspuns: ce l-a împins pe multi-milionarul în dolari Stephen Paddock, fost contabil cu o viaţă normală, să deschidă focul automat asupra mulţimii din faţa cazinoului Mandalay Bay din Las Vegas şi să ucidă cel puţin 59 de oameni.

 
Stephen Paddock nu avea niciun fel de condamnare anterioară, nici măcar pentru parcări ilegale, nicio boală mentală, afiliere politică sau religioasă. Paddock era un prosper investitor imobiliar a cărui avere se ridica la câteva milioane de dolari.

 

Criminalul în masă avea, totuşi, o parte întunecată, scrie Daily Mail, preluat de realitate.net. Era obsedat de jocurile de noroc, americanul cheltuind zeci de mii de dolari în cazonourile din Vegas cu doar câteva săptămâni înainte de atacul dement.

 

Ar putea fi această pierdere masivă de cash explicaţia pentru nebunia şi crima în masă, se întreabă jurnaliştii britanici?

 

Acesta lucrase la compania Lockheed Martin între 1985 şi 88 şi activase ca şi contabil înainte de pensionare.

 

Cea mai mare parte dintre bani - aproximativ 2 milioane dolari - provine din afacerile din Real Estate, potrivit mărturiei fratelui Eric Paddock.

 

Criminalul nu avea copii, divorţase de două ori şi se pare că se concentrase în ultima perioadă pe jocurile de noroc, în care a crezut că găseşte o nouă sursă de venit. Dar pierderile din ultimele săptămâni se pare că l-au dereglat.

 

Eric Paddock, fratele lui Stephen Paddock, omul care a omorât 59 de persoane în Las Vegas, spune că acesta nu a arătat niciun moment vreun semn că ar fi un ucigaș în masă.

 

În interviul acordat Daily Mail, Eric a spus că fratele său era un om obișnuit, care juca din când în când la Las Vegas și căruia îi plăcea să mănânce un burrito. "Ceva s-a întâmplat, și-a ieșit din fire sau ceva asemănător", a spus Eric.

 

 

"Nu avea vreo afiliere politică sau religioasă"

 

 

Eric, care a transmis condoleanțe familiilor victimelor, a mai spus că fratele său nu avea vreo afiliere politică sau religioasă.

 

Despre arsenalul pe care polițiștii l-au găsit în casa lui Stephen Paddock, fratele nu cunoștea prea multe. Acesta a declarat că știa de existența unor arme deținute legal, dar niciuna nu era automată și că, în general, fratele său nu era un mare pasionat al armelor de foc.

 

Ultimele discuții cu fratele său au avut loc în urmă cu o săptămână, când cei doi a vorbit despre mama lor, care locuiește peste drum de Eric.

 

"Este fratele meu, nu avem o relație prea apropiată, dar vorbim ocazional. Nu găsesc vreun motiv, nu are niciun sens", a mai spus Eric, care a subliniat că întreaga familie este acum șocată și îngrozită de faptele petrecute, dar și de posibilitatea de a fi ținta unei răzbunări.

         

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22