Austriecii isi voteaza din nou presedintele, dupa invalidarea turului doi al alegerilor

Vlad Toma | 02.12.2016

Austriecii vor vota din nou, duminica, pentru unul dintre cei doi candidati la functia de presedinte, Alexander Van der Bellen, sustinut de Partidul Verzilor si Norbert Hofer, candidatul Partidului Libertatii.

Pe aceeași temă

 

Curtea Constitutionala a Austriei a invalidat in luna iulie rezultatele celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din cauza mai multor nereguli descoperite in privinta numararii voturilor.

 

Cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor a fost castigat atunci de Alexander Van der Bellen, candidat independent, pro-european, sustinut de Partidul Verzilor, cu 50,3% din voturi.

 

Norbert Hofer, candidatul extremei drepte austriece (FPO), a pierdut la mustata aceasta functie, obtinand 49,7% din voturile exprimate

 

Conform sondajelor de opinie, cei doi candidati sunt acum la egalitate, fiind foarte probabil ca alegerile de duminica sa aiba din nou un rezultat extrem de strans.

 

Judecatorii Curtii Constitutionala au anuntat in iulie, in urma desfasurarii celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, ca au fost descoperite mai multe neglijente in privinta numararii voturilor, in special a voturilor prin corespondenta. Acestea ar fi fost numarate in afara orelor legale si de catre persoane neautorizate.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22