Autoarea alarmei cu bomba de pe aeroportul Cointrin voia sa-si impiedice sotul sa plece

Dora Vulcan | 27.07.2016

Politia elvetiana a crescut miercuri nivelul de securitate pe aeroportul Cointrin din Geneva (aflat in zona granitei dintre Elvetia si Franta), dupa ce a primit informatii de la Politia franceza despre o posibila amenintare cu bomba. In zona aeroportului au fost luate masuri preventive de securitate, iar alerta ramane valabila pentru o perioada nedeterminata, scrie Reuters.

Pe aceeași temă

 

 

 

UPDATE - O femeie care voia sa il impiedice pe sotul ei sa paraseasca Geneva este autoarea apelului telefonic care a anuntat o alarma cu bomba miercuri pe aeroportul Cointrin, aflat in zona granitei dintre Elvetia si Franta. Alarma cu bomba s-a dovedit falsa, insa a generat cateva ore de haos in traficul de pe aeroport, relateaza Reuters.

 

"O femeie a telefonat aseara autoritatilor vamale elvetiene de pe aeroport si a spus ca in cursul zilei de astazi, o persoana care transporta o bomba se va afla in sectorul francez al aeroportului", a anuntat Procuratura din Geneva.

 

Politia a gasit adresa de la care s-a efectuat apelul telefonic si a efectuat o perchezitie. Femeia a recunoscut ca ea este autoarea apelului si a explicat ca a incercat sa isi impiedice sotul sa plece. 

 

***

 

Ofiteri de politie inarmati cu mitraliere patruleza in jurul aeroportului, dupa informatiile primite de autoritatile elvetiene de la omologii francezi.

 

Oficialii aeroportului a declarat ca alerta a fost declansata in urma unui apel telefonic anonim, fara a oferi alte detalii.

 

"A fost o alerta cu bomba", a declarat un oficial de securitate elvetian pentru Reuters.

 

"Ancheta va stabili cu exactitate ce s-a intamplat, insa nu o conducem noi. Anchetatorii francezi ne vor tine la curent", a precizat purtatorul de cuvant al Politiei din Geneva. "Situatia pe aeroport este acum calma", a adaugat acesta. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22