Autostrada care duce la vama Kulata, blocată de protestatari. Întârzieri de câte patru ore

Redactia | 02.08.2020

Un grup de protestatari a blocat duminică, la Blagoevgrad (120 km sud de Sofia), autostrada ce leagă capitala Sofia de punctul de trecere a graniţei spre Grecia, Kulata.

Pe aceeași temă

Protestele au provocat întârzieri mari în trafic, scriu site-urile de știri din Bulgaria. Kulata-Promachonas este singurul punct de trecere în Grecia pentru turiști. Forțele de ordine au intervenit, însă manifestanții nu au renunțat la protest. Ei au permis din când în când mașinilor să treacă, pe câte un sens de circulație.

Astfel, circulația către vama Kulata nu este complet restricționată, ci se ajunge cu întârziere, din cauza manifestanțiilor. Românii care au vrut să treacă vama spre Grecia au avut de așteptat și câte patru ore.

Traficul a fost blocat și în centrul Sofiei, unde manifestanții au instalat tabere în mijlocul străzii.

60% dintre bulgari susţin protestul, iar 45% cer demisia premierului, potrivit unui sondaj publicat duminică de compania Alpha Research.

Potrivit acestui sondaj, 50,3% consideră, de asemenea, că Dogan îl are pe procurorul general sub controlul său.

Protestatarii bulgari care cer demisia guvernului Borisov, pe care îl acuză de corupție, au blocat duminică autostrada E79, ce face legătura între Sofia și Kulata-Promachonas, singurul punct de trecere a frontierei spre Grecia.

Protestele din cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană au început în urmă cu 24 de zile după ce a fost lansat un videoclip în care se vedea cum un politician de opoziţie este scos de poliţişti de pe o plajă publică folosită ca proprietate privată de Ahmed Dogan, un influent şi controversat om de afaceri miliardar şi om politic.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22