Avertisment al directorului CIA: Anularea acordului cu Iranul ar produce un dezastru

Vlad Toma | 30.11.2016

John Brennan, directorul CIA, l-a avertizat pe Donald Trump, presedintele ales al SUA, ca anularea acordului nuclear semnat cu Iran ar duce la o situatia dezastruoasa.

Pe aceeași temă

 

Brennan a declarat de asemenea, intr-un interviu pentru BBC, ca Rusia are o mare vina pentru ceea ce se intampla in Siria si l-a sfatuit pe Donald Trump sa fie precaut in privinta promisiunilor Kremlinului.

 

Trump a promis in campania electorala ca va anula acordul semnat de presedintele Obama cu Iran. Brennan considera ca aceasta situatie va produce un dezastru si a declarat ca anularea unui acord semnat de actuala administratie prezidentiala de noua administratie venita la putere, la doar cateva luni dupa semnare, ar fi lipsita de orice precedent in istoria SUA.

 

Brennan crede ca o astfel de decizie va incuraja si alte state sa-si dezvolte propriile programe nucleare, mergand pe urmele Iranului.

 

Seful CIA a declarat ca Rusia si guvernul sirian sunt responsabili pentru uciderea unui mare numar de civili in Siria, anuntand ca SUA este in continuare alaturi de rebelii sirieni pentru a bloca macelul pus in practica de Siria, Iran, Hezbollah si Rusia.

 

Brennan isi va incheia mandatul pe care l-a avut la conducerea CIA in ianuarie, dupa 4 ani de la numire. Mike Pompeo, in prezent membru al Congresului, ar putea fi noul director al CIA.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22