Avertisment G7: „Consecințe grave” pentru Rusia dacă folosește arme chimice, biologice sau nucleare

Redactia | 18.04.2023

Miniștrii de externe din G7 avertizează că Rusia va suporta „consecințe severe” pentru orice utilizare a armelor chimice, biologice sau nucleare în războiul din Ucraina.

Pe aceeași temă

Cei care susțin războiul declanșat de Rusia vor suporta„costuri severe”, transmite CNN.

„Retorica nucleară iresponsabilă a Rusiei și amenințarea sa cu desfășurarea de arme nucleare în Belarus sunt inacceptabile. Orice utilizare a armelor chimice, biologice sau nucleare de către Rusia va fi întâmpinată cu consecințe severe”, se arată într-un comunicat emis marți de miniștri.

„Rămânem angajați să intensificăm sancțiunile împotriva Rusiei, să le coordonăm și să le aplicăm pe deplin”, se arată în comunicat. „Reiterăm apelul nostru adresat părților terțe de a înceta asistența acordată războiului Rusiei sau de a se confrunta cu costuri severe.”

De asemenea, grupul a condamnat ferm „utilizarea pe scară largă a manipulării informațiilor și a dezinformării” de către Rusia pentru a obține sprijin pentru războiul său împotriva Ucrainei.

Miniștrii au declarat că sprijină „explorarea creării” unui tribunal internațional cu sediul în sistemul judiciar ucrainean pentru a urmări în justiție crimele de agresiune împotriva Ucrainei.

„Nu poate exista impunitate pentru crime de război și alte atrocități, cum ar fi atacurile Rusiei împotriva civililor și a infrastructurii civile critice”, se arată în comunicat.

Comunicatul vine în contextul în care miniștrii de externe din G7 încheie marți trei zile de discuții în orașul Karuizawa din prefectura Nagano, în centrul Japoniei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22