Avioanele ruse ucid un lider al rebelilor moderati anti-Assad intr-un raid

Tudor Despina | 20.10.2015

Rusii au ucis intr-un raid aerian un comandant rebel sustinut de Occident. Moscova se afla la a treia saptamana de lovituri militare aeriene in sprijinul lui Bashar al-Assad.

Pe aceeași temă

 

Potrivit unui purtator de cuvant al grupului Prima Divizie de Coasta, loviturile rusilor in provincial Latakia l-au ucis pe Basil Zamo, fost capitan in armata siriana si actual lider al rebelilor.

 

Atacul de luni noaptea a marcat a treia survolare a avioanelor militare ruse asupra grupului de cand Moscova a lansat operatiunea militara in sprijinul lui Assad, in 30 Septembrie, a aratat purtatorul de cuvant Fadi Ahmad, citat de Reuters.

 

Potrivit acestuia, alti 15 civili au fost ucisi in urma raidului aerian din Jabal Akrad.

 

Grupul Prima Divizie de Coasta este una din gruparile care au primit sprijin militar occidental. Grupul lupta sub umbrella Armatei Siriene Libere, principala formatiune rebela anti-Assad.

 

ONG: Jumatate din victimele rusilor sunt rebeli

 

Majoritatea persoanelor ucise in urma raidurilor aeriene ruse in Siria faceau parte din gruparile rebele anti-Assad, sustine o Organizatie Non-Guvernamentala.

 

Cifrele prezentate public confirma acuzele Occidentului conform carora Moscova foloseste lupta antiterorista ca pretext pentru a lovi adversarii aliatului sau Bashar al-Assad.

 

Din cele 370 de persoane ucise in Siria de la inceputul interventiei ruse (30 Septembrie), 243 erau combatant (dintre care 52 ai gruparii Stat Islamic), iar 127 civili, arata ONG-ul Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

 

Potrivit directoului Observatorului Sirian, Rami Abdel, in cele trei saptamani de raiduri aeriene, “370 de persoane au fost ucise in sute de lovituri ruse, dintre care 243 combatanti, din care 52 ai gruparii Statul Islamic si 127 civili”.

 

Asta inseamna ca ceva mai mult de jumatate din totalul mortilor sunt din randurile rebelilor moderati anti-Assad.

 

Cifrele confirma scenariul Occidentului potrivit caruia implicarea militara a Moscovei in Siria, sub pretextul luptei antiteroriste, are de fapt ca tinta opozitia moderata anti-guvernamentala si sustinerea regimului lui Bashar al-Assad, acuzat de crime impotriva propriului popor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22