Avion israelian doborât de tiruri siriene. Israel: Siria și Iranul se joacă cu focul

Dora Vulcan | 10.02.2018

”Tiruri antiaeriene siriene intense, un F16 s-a prăbuşit în Israel, piloţii sunt teferi şi în siguranţă”, a anunțat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.

Pe aceeași temă

 

 

 

Armata israeliană a anunţat că un avion F-16 jet israelian s-a prăbuşit în nordul Israelului în cursul unei misiuni de lovire a unui dispozitiv iranian care lansase o dronă pe teritoriul israelian. 

 

Potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), atacurile israeliene au vizat timp de câteva ore, sâmbătă dimineaţa, zone situate la sud-vest de capitala Damasc şi în provincia Homs (est). 

 

O serie de raiduri a lovit poziţii care aparţin guvernului sirian şi aliaţilor în centrul ţării în jurul bazei aeriene T4 şi în deşertul Homs, menţionează OSDO.

 

O altă serie de raiduri a lovit zone situate la sud-vest de Damasc. SANA nu a precizat unde au avut loc raidurile, dar canale de televiziune siriene au anunţat că au fost auzite explozii în regiunea rurală de lângă capitala Damasc.

 

 

Un avion de luptă F16 israelian s-a prăbuşit sâmbătă în Israel în timp ce armata lansa atacuri împotriva unor 'ţinte iraniene' în Siria după ce interceptase o dronă venită din teritoriul sirian, a anunţat armata, relatează AFP, preluată de Agerpres.

 

 

Un comunicat al armatei a precizat că forţele israeliene au identificat o 'dronă iraniană' lansată din Siria şi a interceptat-o în spaţiul aerian israelian cu un elicopter de luptă.

 

 

'Forţele de apărare din Israel au vizat sisteme de control iraniene în Siria care au trimis drona în spaţiul aerian israelian', a declarat pe Twitter un purtător de cuvânt al armatei, locotenent Jonathan Conricus.

 

 

'Tiruri antiaeriene siriene intense, un F16 s-a prăbuşit în Israel, piloţii sunt teferi şi în siguranţă', a indicat purtătorul de cuvânt.

 

 

Poliţia a anunţat că avionul F16 s-a prăbuşit în regiunea Jezreel, la est de oraşul Haifa, în nordul Israelului. 'Iranul este responsabil de această gravă încâlcare a suveranităţii israeliene', a menţionat de asemenea purtătorul de cuvânt al armatei.

 

 

După doborârea avionului său, Israelul a avertizat sâmbătă că Iranul şi Siria 'se joacă cu focul', precizând că nu doreşte să se ajungă la o escaladare dar că este pregătit pentru orice eventualitate după o creştere bruscă a tensiunilor cu statul vecin Siria, relatează AFP.

 

 

'Nu dorim o escaladare, dar suntem pregătiţi pentru diferite scenarii' şi cei care comit astfel de acte vor plăti scump, a indicat purtătorul de cuvânt al armatei. Raidurile israeliene au vizat ţinte iraniene şi siriene în Siria după interceptarea unei drone lansate, potrivit armatei israeliene, din teritoriul sirian.

 

 

La rândul său, agenţia de presă siriană SANA a anunţat sâmbătă că apărarea aeriană siriană a răspuns la o 'nouă agresiune israeliană'.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22