Avocata Veselnitskaya a aparat agentia de spionaj FSB, inainte de intalnirea cu Trump Jr

E.b. | 22.07.2017

Avocata rusa Natalia Veselnitskaya a participat in iunie 2016 la o intalnire extrem de controversata cu Donald Trump Jr., Jared Kushner si Paul Manafort, dupa ce le-ar fi promis acestora un dosar cu informatii compromitatoare despre democrata Hillary Clinton.

Pe aceeași temă

 

 
Natalia Veselnitskaya a negat ca ar avea legaturi cu reprezentantii Kremlinului, dar a aparat timp de opt ani interesele agentiei FSB, transmite agentia Reuters, preluata de News.ro.

 

Mai multe documente demonstreaza ca avocata rusa a reprezentat cu succes interesele Serviciului Federal de Securitate (FSB) intr-o disputa legala cu privire la o proprietate luxoasa din nord-vestul metropolei Moscova.

 

Pe la conducerea agentiei de spionaj s-au perindat mai multi politicieni importanti, inclusiv Vladimir Putin (1998-1999).

 

Nu exista nicio dovada ca avocata Veselnitskaya a fost angajata a guvernului rus sau a serviciilor secrete de la Moscova, iar aceasta a dezmintit vehement orice legatura cu Kremlinul.

 

Insa, faptul ca aceasta a reprezentat in instanta agentia rusa de spionaj ar putea sa trezeasca ingrijorari printre politicienii din Statele Unite.

 

Administratia Obama a implementat anul trecut sanctiuni inclusiv impotriva FSB, argumentand ca agentia de spionaj a jucat un rol in atacurile cibernetice care au vizat mai multe organe ale democratilor in perioada alegerilor prezidentiale din SUA.

 

Rusia a dezmintit orice implicare in respectivele atacuri cibernetice, dar presedintele republican al Comisiei Judiciare din Senat, Charles Grassley, s-a intrebat de ce i s-a permis accesul avocatei Veselnitskaya in America.

 

Jurnalistii nu au putut sa descopere impotriva cui au fost lansate procedurile judiciare pentru proprietatea luxoasa din nord-vestul Moscovei, in timpul carora Veselnitskaya a reprezentat in instanta FSB.

 

Totusi, mai multe documente arata ca in proces a fost implicata si agentia proprietatilor guvernamentale din Rusia.

 

Veselnitskaya lucra pentru firma de avocatura Kamerton Consulting si a reprezentat in instanta "unitatea militara 55002", potrivit documentelor juridice de la Moscova.

 

O lista a entitatilor legale arata ca FSB a infiintat "unitatea militara 55002", a carei adresa legala este chiar in spatele sediului central al Serviciului Federal de Securitate.

 

Donald Trump Jr. a acceptat anul trecut sa participe la o intalnire cu avocata rusa Natalia Veselnitskaya, dupa ce i s-a spus ca este o reprezentanta a executivului rus si are informatii compromitatoare despre rivala democrata Hillary Clinton, care ar putea sa-l ajute pe tatal sau in cursa pentru Casa Alba.

 

Insa, Veselnitskaya a declarat anterior ca nu a avut niciodata informatii compromitatoare despre Hillary Clinton si a dezmintit ca ar avea legaturi cu reprezentantii Kremlinului.

 

In schimb, avocata rusa a explicat ca a discutat cu Donald Trump Jr., Paul Manafort si Jared Kushner despre legea Magnitsky si interdictia impusa cetatenilor americani de a adopta copii din Rusia. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22