Avocatul lui Trump amenință cu dezvăluiri privitoare la afacerile necurate ale lui Biden în România

Dora Vulcan | 06.10.2019

Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Donald Trump, susține că are informații despre afaceri necurate pe care Joe Biden le-ar avea în România.

Pe aceeași temă

Rudy Giuliani a făcut această dezvăluire la Fox News, considerată televiziunea de casă a președintelui american, fără că a avocatul lui Trump să dea vreun detaliu care să clarifice despre ce fapte i-ar incrimina pe Biden, posibil contracandidat al lui Donald Trump la alegerile prezidențiale de anul viitor, și pe fiul său, Hunter.

A fost un pasaj foarte scurt dintr-un interviu la Fox News, după ce moderatorul emisiunii i-a spus că a fost acuzat că face declarații fără acoperire.

Acela a fost momentul în care Giuliani a spus că mai sunt dezvăluiri pe care urmează să le facă și a scos o tabletă pe care a spus că are toate informațiile și că se va ajunge la România.

”Eu n-apuc să spun nimic. Motivul pentru care nu mă vor (cei din echipa lui Biden - n.r.) în direct este că ei știu ceva despre care voi nu vorbiți. Eu am totul aici (...). Avem multe dezvăluiri. Încă n-am ajuns la România. Stați să vedeți când ajungem la România. Uitați ce mă preocupă: omul e un escroc, un mare escroc și și-a bătut joc de Statele Unite”, a spus Biden.

Declarația vine după ce un denunțător anonim l-a acuzat pe președintele american că a făcut presiuni asupra președintelui Ucrainei pentru a obține informații compromițătoare despre Joe Biden și fiul acestuia, informații care l-ar putea ajuta în campania pentru alegerile prezidențiale de anul viitor.

Sunt voci în SUA care spun că Trump a făcut abuz de putere când a cerut aceste informații și a vorbit despre blocarea unui ajutor militar destinat Ucrainei. Prin urmare, Trump trece acum printr-o procedură foarte rar întâlnită în SUA, care poate duce la punerea sub acuzare pentru delicte comise în timpul mandatului.

În Ucraina, spune Trump, familia Biden ar fi făcut presiuni pentru înlăturarea unui procuror.

În august 2018, Rudy Giuliani a semnat o scrisoare adresată președintelui Klaus Iohannis în care spunea că în lupta anticorupție din România există niște derapaje, că se comit niște abuzuri și se plângea de felul în care lucrează DNA. Aceasta, în condițiile în care Departamentul de Stat al SUA avea o poziție total diferită și susținea eforturile anticorupție din România.

Rudy Giuliani nu a vorbit în numele lui Donald Trump, ci fusese plătit de o firmă de lobby care, de altfel, a scris și textul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22